Bellreguard-Bazzano: La unió de dos pobles

El dia 29 de setembre de 1987 Josep Seguí Avargues, alcalde de Bellreguard, i Vincenzi Roberto, Alcalde de Bazzano, proclamaven l’agermanament dels dos pobles sota el patrocini de la Federació Mundial de Ciutats Unides. La intenció d’este agermanament era el de promoure intercanvis culturals, turístics, esportius, socials i económics d’interés per al conjunt dels nostres pobles.

Ara, 22 anys després d’aquell primer contacte i després de diverses visites a un poble i l’altre, des de l’Ajuntament s’han iniciat contactes amb Bazzano per tal de recuperar les bones relacions que s’han tingut amb este municipi italià.

Els amics de Bazzano ens han proposat participar en un encontre entre pobles i ciutats, que han pres el compromís de retrobar formes de vida més tranquil·les. Aquest moviment es coneix internacionalment com a Città Slow.

Simbol

Autunno Bazzanese

Barbazècch dla Cà di Zoca

El poble agermanat: Bazzano

El municipi de Bazzano està situat a la regió italiana d’Emilia-Romanya a la Provincia de Bolonya. Degut a la seua ubicació en la frontera entre dos províncies, ja en l’Edat Mitjana va ser identificat com a  castell. Actualment té una població de més de 6.800 habitants.

El símbol de Bazzano es la magrana i Santo Stefano es seu patró que es celebra cada 26 de desembre. Recentment també ha sigut nombrat patró a San Giuseppe que al igual que nosaltres, Sant Josep, ho celebren el 19 de març.

A principis de setembre a Bazzano es celebra l’Autunno Bazzanese, on s’ofereixen cites gastronòmiques, concerts, espectacles i events culturals de tot tipus.Tots els dissabtes, desde l’any 1576, el municipi es converteix en un anar i vindre de compradors i comerciants que es donen cita al mercat. Es un dels mes grans de la província on destaca la venta d’aus de corral. 

Bazzano també destaca pel seu carnaval: Barbazècch dla Cà di Zoca. Diversos personatges vestits d’època interpreten el paper dels immigrants que tornen a Bazzano després de llargs viatges i ostenten una riquesa que  es més que improbable.

Tot aquell que visite este municipi italià té com a cita obligada “La Rocca dei Bentivoglio”, una fortalesa construïda abans de l’any 1000 en la defensa contra les invasions bàrbars.

Bazzano conta també amb el museu arqueològic “Arsenio Crespellani” fundat a l’any 1873. En ell podem observar materials del Paleolític, Mesolític, Edat de Bronze, Edat Mitjana, Renaixement i Edat Moderna entre d’altes. El museu també s’ofereixen cursos de laboratori d’arqueologia per a escolars.
L’Esglesia de S. Estefano. Es un dels edificis més antics de la ciutats i, encara que no es pot concretar la data del seu origen, s’anomena per primera vegada a l’any 789.

Intercanvi de cultura

Al llarg d’estos 22 anys d’agermanament han sigut diversos els viatges d’intercanvi i les activitats realitzades entre Bellreguard i Bazzano. Entre ells destaca la creació al nostre poble de la plaça que porta el nom del municipi italià. La Plazza Bazzano fou inaugurada el 24 d’octubre del 1993 com agraïment a la seua hospitalitat.

També s’han realitzat convencies, activitats esportives i concerts que demostren la bona relació que sempre han mantingut estos municipis i que esperem no es perden mai.

Al navegar en el sitio web, tú estás aceptando el uso de las cookies. más información

Usamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su visita por medio del análisis de sus hábitos de navegación. Si continua usando nuestra web consideraremos que acepta su uso. Puedes consultar en Más información

Cerrar