Estudiants de quart d’ESO participen en un taller organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament i en el qual reescriuen les cançons per buidar-les de sexisme.

Alumnes de quart curs d’ESO de l’IES Joan Fuster de Bellreguard han dut a terme aquesta setmana tallers per treballar la igualtat, amb la música com a protagonista. En la iniciativa, fruit de la col·laboració de l’institut i la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Bellreguard, han participant al voltant de 50 alumnes distribuïts en tres grups. En cadascun d’ells, els estudiants han treballat una cançó d’estil reggaeton, l’han buidat de lletra i n’han creat una de nova totalment igualitària. D’aquesta manera li han pegat la volta a aquest estil musical d’habitual to masclista, i el resultat ha estat una música igual d’animada, igual de ballable, però exempta de sexisme. Les tres peces reelaborades seran enregistrades en videoclips pels mateixos alumnes, i se’n triarà una d’elles que es gastarà per anunciar l’hora de les classes per la megafonia de l’institut.

Els tallers s’han desenvolupat de dimecres a divendres i suposen, segons el regidor d’Igualtat, Salva Torres, incidir en “la necessitat de previndre la desigualtat i la violència de gènere des de l’educació, com a millor garantia per construir una societat millor”.

En el mateix institut, on ja fa anys que es treballa intensament la promoció de la igualtat o la prevenció de la violència de gènere, s’ha valorat molt positivament aquest taller. Per a la coordinadora d’Igualtat del centre, Maribel Alemany, ha permés als alumnes “treballar aquesta temàtica tan concreta durant tot un matí i des d’una perspectiva que no sol treballar-se, al mateix temps que fer-ho amb molta creativitat”.

Concurs de Relats per la Igualtat

Per altra banda, s’ha de dir que no és aquesta la única acció posada en marxa recentment per l’IES Joan Fuster i l’Ajuntament de Bellreguard r per tal de promoure la igualtat i previndre la violència de gènere. Cal recordar que el mes passat es va convocar un Concurs de Relats per la Igualtat, promogut per les regidories d’Igualtat en col·laboració amb el mateix institut. Un concurs en el qual poden participar els alumnes de primer i segon de Batxillerat, i per al qual poden presentar les seues obres fins el dia 15 d’octubre.

 

 

Al navegar en el lloc web, estàs acceptant l'ús de les galletes. Més informació

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per a millorar els nostres servicis i optimitzar la teua visita per mitjà de l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots consultar en Més informació

Tancar