El curs vinent, l’IES Joan Fuster convocarà un concurs de relats per la igualtat i un taller per a detectar micromasclismes i violència de gènere en cançons i canviar-los la lletra. Els regidors d’Igualtat, Salva Torres, i d’Educació, Jaume Borràs, es van reunir amb la directiva del centre per a detallar les propostes i calendaritzar-les.

El curs vinent, l’IES Joan Fuster estrenarà dues noves activitats sorgides de la reunió mantinguda entre l’equip directiu i els regidors d’Igualtat de l’Ajuntament de Bellreguard, Salva Torres, i Educació, Jaume Borràs. Dues propostes que troben la literatura i la música la via per a educar en la igualtat convençuts que «la ferramenta més eficaç per a la prevenció de la desigualtat i la violència de gènere és l’educació i pensem que es pot treballar amb l’alumnat de forma lúdica i creativa» com explica el regidor d’Igualtat, Salva Torres. Ambdues accions es desenvoluparan de la mà d’Equàlitat.

D’una banda, el 17 de setembre es convocarà un concurs de relats per la igualtat per a l’alumnat de 1er i 2on de batxillerat que es resoldrà el 20 d’octubre. Amb una extensió màxima de dos fulls, s’ha establert com a primer premi una tablet, amb dos accèssits dotats cadascun amb 50 euros per a la compra de material escolar. D’altra banda i en col·laboració amb els departaments de música i valencià, el 3, 4 i 5 d’octubre se celebraran tallers d’hora i mitja de durada per als alumnes de 3er d’ESO per a dotar-los d’eines per a detectar els micromasclismes i les violències de gènere que hi són presents a la música i com poden influir negativament a la societat. Per això, es treballaran lletres que afavorisquen la igualtat entre dones i homes amb la mateixa base musical. Com assenyala el regidor d’Educació, Jaume Borràs, «promocionem així el treball en equip, la creació, la imaginació i fomentem el compromís amb la igualtat de gènere». Les cançons que l’alumnat compose tindrà projecció més enllà del centre educatiu ja què es gravarà un videoclip que es difondrà entre tota la població de Bellreguard.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres servicis i optimitzar la teua visita per mitjà de l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots consultar en Més informació

Tancar