S’ha passat de 79 en 2016 a 156 en 2017, 102 de les quals en l’últim trimestre de l’any i s’han atés 50 accidents, 10 dels quals amb ferits i 2 amb positiu en consum d’alcohol. A més de 125 atencions humanitàries, la policia vigila l’absentisme escolar, consciencia escolars i el 90% dels agents està format en matèria de violència de gènere.

Bellreguard ha doblat les denúncies de trànsit en un any, en passar de 79 en 2016 a 156 en 2017, 102 de les quals en l’últim trimestre de l’any. Com explica l’alcalde, Àlex Ruiz, «Les normes de circulació afecten directament la convivència i agreugen la problemàtica del pas de la nacional per dins del poble» per la qual cosa, des del govern, «ens comprometem seguir millorant el trànsit en tot allò que és de competència municipal i demanen la comprensió i la col·laboració del veïns». Les dades formen part de la memòria d’actuacions de la Policia Local de Bellreguard que també va incrementar les intervencions en accidents de circulació on se’n van registrar mig centenar, deu dels quals amb ferits i dos d’ells amb positiu en el control d’alcoholèmia. Per a previndre’ls, a més d’incrementar la vigilància i el control del consum etílic al voltant dels locals d’oci, s’han continuat les classes d’Educació Vial al col·legi Gregori Mayans, tan teòriques com practiques mitjançant la circulació en bicicleta.

En 2017, a més, es va atendre 125 servicis humanitaris com ara ajudar a alçar-se persones majors que havien caigut, s’ha vigilat l’absentisme escolar a l’Institut, s’han denunciat les infraccions de l’ordenança de Convivència, s’ha controlat les obres, les llicències d’obertura d’establiments i s’ha col·laborat amb els jutjats en la realització de citacions o la vigilància del compliment de penes de localització permanents. Són part de les tasques dels 9 agents de Policia Local de Bellreguard, que van participar també en la redacció del Pla d’Igualtat, Inclusió i Cohesió Social de Bellreguard (ICSBe) i el 90% dels quals està format en matèria de violència de gènere a través de cursos específics de la Diputació. Com destaca el cap de policia local, Emilio Pedreño, «tot i la grandària de la població, tenim moltes actuacions a causa del pas de la carretera nacional, però també de la CV673, la platja -que triplica la població en estiu-, o la presència d’un institut de secundària» encara que indica que «tinc la sort de comptar amb uns agents que mostren dia a dia la seua professionalitat».

En 2017, a més, s’han augmentat els mitjans tecnològics amb l’EasyCorp, una aplicació que permet consultar en temps reals el nombre de vehicles en circulació i la consulta del padró municipal o realitzar el control d’animals domèstics mitjançant el lector de xips RIVIA; de fet, la conscienciació per als propietaris de gossos perquè repleguen els excrements i respecten les ordenances municipals, serà una de les prioritats en 2018, reforçada amb la vigilància de parc i jardins i xarrades als centres escolars.

En 2018, a més, la policia local de Bellreguard estrenarà caserna en la planta baixa de l’edifici multiusos a l’Avinguda dels Esports i donarà solució a una mancança històrica com és un dipòsit de custòdia de vehicles. Obra de l’arquitecte José Antonio Velló, comptarà amb 110 m2 i espai d’atenció al públic, despatx, sala de reunions, servicis, vestuaris, armer, així com zona d’aparcament i dipòsit de vehicles. En l’actualitat, la policia local opera des de la planta baixa de la Casa de Cultura.

Al navegar en el lloc web, estàs acceptant l'ús de les galletes. Més informació

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per a millorar els nostres servicis i optimitzar la teua visita per mitjà de l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots consultar en Més informació

Tancar