• Tres de cada quatre comptadors de la xarxa estan al límit de la seua vida útil legal (12 anys) o l’han superada

L’Ajuntament de Bellreguard segueix posant en marxa accions adreçades a corregir les deficiències del servei d’abastiment d’aigua potable que van dur a la seua municipaliltzació l’any 2018. Justs aquests dies han començat els treballs per a la construcció del nou dipòsit regulador a la platja i, paral·lelament, s’ha encetat un pla per a accelerar la renovació de la xarxa de comptadors, substituïnt pràcticament un de cada quatre dels existents.

Aquesta era una de les qüestions que era urgent millorar segons els estudis del servei que van portar a la decisió de remunicipalitzar-lo. Segons l’anàlisi del parc de comptadors elaborat l’any passat, només un 23,6% d’ells tenien una antiguitat inferior a 10 anys, que és el període en el qual s’estima que s’ha de procedir a la seua substitució.

D’aquesta manera, “amb la gestió directa del servei d’aigua potable per part de l’Ajuntament anem reinvertint íntegrament els ingressos que obtenim per l’abastiment en dignificar el servei d’aigua potable al municipi, tant al poble com en la platja”, ha explicat l’alcalde i responsable de la Regidoria de l’Aigua, Àlex Ruiz. “Algunes d’elles urgents i necessàries com aquestes, que redundaran en una major eficiència i en un servei de millor qualitat per als nostres veïns i veïnes”, ha afegit.

Quant al nou dipòsit de la platja ja en obres, suposa una inversió de 229.900 euros i donarà servei a la platja de Bellreguard, així com a tot el municipi veí de Guardamar, millorant notablement la qualitat del servei d’abastiment. El termini d’execució de les obres és de quatre mesos.

Pel que fa al pla de renovació de comptadors, busca acabar amb l’actual situació, en la qual vora el 75% (tres de cada quatre) dels existents estan esgotant la seua vida útil legalment prevista (12 anys) o ja l’han superada. De fet, fins a un 6,63% dels abonats tenen un comptador de més de 20 anys d’antiguitat.

És per això que l’Ajuntament de Bellreguard preveu enguany reforçar la renovació anual del 10% de comptadors amb una renovació extraordinària de 500 unitats més. Això suposa afegir un altre 13,5%, de manera que enguany es canviaran un total de 870 (el 23,5% dels existents).

De continuar-se aquest ritme de renovació, la problemàtica de l’antiguitat del parc de comptadors municipal estaria resolt abans d’acabar-se l’any 2022.

Al navegar en el lloc web, estàs acceptant l'ús de les galletes. Més informació

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per a millorar els nostres servicis i optimitzar la teua visita per mitjà de l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots consultar en Més informació

Tancar