L’ajuntament s’adherix a la declaració d’oci educatiu de l’IVAJ de suport a l’educació no formal com a instrument d’inclusió, igualtat, participació i creixement personal i comunitari. L’Ajuntament es compromet a fomentar programes i activitats adreçades a infants, adolescents i joves que potencien els valors educatius com a garantia de progrés i igualtat.

Bellreguard es va adherir per unanimitat en el darrer plenari a la declaració d’oci educatiu de suport a l’educació no formal. La iniciativa, sorgida d’un trobada promoguda per l’IVAJ en abril de 2016, aposta per l’oci educatiu com a instrument d’inclusió, participació i creixement personal i comunitari d’infants, adolescents i joves mitjançant la programació d’activitats que potencien valors de progrés social i igualtat. Com explica la regidora de Joventut de Bellreguard, Alícia Boigues, «l’educació obligatòria és una xicoteta part del procés de construcció personal i social que ha de completar la família, el cercle personal, els mitjans de comunicació i el temps lliure, que és on juguem un important paper els ajuntaments».

La declaració aposta perquè infants, adolescents i joves participen activament en les activitats, no com a consumidors passius; potenciar accions que incidisquen en la igualtat d’oportunitats i tracte, respecte per la diversitat, convivència intercultural, lluita contra la xenofòbia i educació en els drets humans; assegurar la qualitat de les activitats pedagògiques; garantir la seua seguretat i la formació del personal responsable; enfortir els mecanismes de participació; o donar suport al voluntariat juvenil.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres servicis i optimitzar la teua visita per mitjà de l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots consultar en Més informació

Tancar