Cada darrer diumenge de mes es projectarà una pel·lícula, atenent una petició del Consell de Xiquetes i Xiquets.

L’Àrea de Cultura Democràtica de l’Ajuntament de Bellreguard posa en marxa una nova iniciativa que busca crear una programació estable de cinema en valencià per a xiquetes i xiquets i que té, a més, un rerefons social. Serà el darrer diumenge de cada mes i aquest 29 de desembre s’estrena amb la projecció de La Revolta dels contes, una pel·lícula basada en l’obra del mateix nom de l’escriptor Roald Dahl (18.30h, Casa de Cultura).

La iniciativa respon a una de les propostes anuals realitzades pel Consell de Xiquetes i Xiquets de Bellreguard, que demanava establir una programació de cinema. S’ha volgut, segons explica el regidor de Cultura Democràtica, Juanjo Giner, atendre la petició amb una programació de pel·lícules “en valencià i de temàtica social”. A més, “totes venen amb una unitat didàctica per a que les xiquetes i xiquets les puguen treballar després als centres”. 

“Arribar als més joves i treballar des de la infància lla conscienciació social són dues de les grans virtuts d’aquest programa que, a més, permet també fomentar la normalització lingüística”, atès que les pel·lícules es projecten en valencià.

Amb la col·laboració d’Escola Valenciana, aquest nou cicle de cinema que es desenvoluparà cada darrer diumenge de mes s’articula, a més, a través de l’Escola Democràtica Vicenta Seguí, nou espai de formació ciutadana i associativa. De fet, “educar en la participació i la formació en valors democràtics utilitzant el cinema per crear una consciència social crítica” són, destaca Giner, les grans contribucions de la iniciativa, que tindrà continuïtat el 26 de gener amb la segona de les projeccions: La professora d’història.

Al navegar en el lloc web, estàs acceptant l'ús de les galletes. Més informació

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per a millorar els nostres servicis i optimitzar la teua visita per mitjà de l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots consultar en Més informació

Tancar