L’acte, organitzat en col·laboració de l’Ateneu la Roda, serà a les 20 hores al saló de plenaris i s’acompanyarà de l’audiovisual Desperta, Diània!. L’autor, finalista del premi Azorín en 2009, porta endavant des de fa una dècada un ambiciós projecte literari al voltant dels territoris diànics.

Divendres a les 20 hores, el saló de plenaris de l’ajuntament acollirà la presentació del llibre Diània, terra nostra de Just I. Sellés, que el definix com «un emocionat viatge fotogràfic per les més antigues sendes de les nostres muntanyes, una expedició encapçalada i guiada per tres personatges il·lustres, possiblement els més entusiastes i erudits exploradors que ha conegut mai l’agraciada Diània: Cavanilles, Joan Pellicer i Rafael Cebrián». De la seua mà, el llibre recorre els més bells paisatges de la terra en companyia d’altres col·laboradors, avançant per estretes sendes i vells camins empedrats. La presentació, organitzada en col·laboració amb l’Ateneu la Roda, s’acompanya de l’audiovisual Desperta, Diània!

Just I. Sellés (Beniarrés, 1969) és enginyer d’obres públiques i màster en enginyeria marítima, professió que va exercir durant 15 anys per a abandonar-la en 2008 i dedicar-se a l’escriptura. En 2009 va ser finalista del premi Azorín de novel·la amb El llanto del petirrojo i des d’aleshores trau endavant un ambiciós projecte literari que l’any 2014 el va portar a editar la novel·la: Al-Azraq ,el Blau. Crònica de la conquesta de La Muntanya. Un any després, publicava Al-Azraq, el visir que somiava la Muntanya, un llibre de divulgació històrica on l’autor vessa tota la informació documental i fotogràfica que inspiraren la novel·la. Actualment escriu Amira, l’última flor d’al-Àndalus ambientat als territoris diànics, una novel·la on la història i la llegenda caminen de la mà. Durant la fase de documentació prèvia a l’escriptura d’aquesta nova obra, l’autor ha recorregut l’immens escenari on transcorrerà l’acció.

Diània, terra nostra n’és el preludi. El llibre que es presenta divendres a Bellreguard, compta amb 384 pàgines i 320 fotografies de paisatges rocallosos, corprenedors, tardorencs, majestuosos, feridors: castells enlairats, penyals impossibles, poderosos cims i esmolats crestalls, barrancs que bramen ses aigües, joioses fontetes, vertiginosos penya-segats, ombrívoles caves, despoblats solitaris i oblidats, enrunades torres i talaies, captivadores valls, ullals, coves, illots, tolls i marjals, entre altres nombrosos i encisadors indrets.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres servicis i optimitzar la teua visita per mitjà de l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots consultar en Més informació

Tancar