Fins al divendres, els majors de 16 anys, poden escollir i ordenar tres propostes de les 10 que han arribat a la fase final. Van arribar 93 propostes, nou més que l’any passat, per a una partida de pressupostos participatius que ha augmentat un 80%.

El veïnat de Bellreguard major de setze anys vota des del dilluns i fins al divendres quins dels 10 projectes validats pel Consell de Participació Ciutadana s’executaran amb els 36.500 euros dels pressupostos participatius. La partida ha experimentat un increment del 80% respecte a l’any anterior i ha rebut 93 propostes, nou més que en la primera experiència. Com valora l’alcalde, Àlex Ruiz, «A Bellreguard hem iniciat el camí perquè siga la ciutadania la que marque les prioritats al govern i passem de la democràcia cada 4 anys a la del dia a dia».

El 30 d’abril, el Consell de Participació Ciutadana va seleccionar una sèrie de propostes atenent criteris de perspectiva global de municipi, equilibri territorial i sectorial, nombre de població beneficada, impacte sobre la comunitat o els grups més vulnerables, gènere, termes socials i ambientals o facilitat d’execució i han passat a votació aquelles que han superat la segona revisió tècnica. Així, es podrà tirar entre la retirada i reubicació dels fanals al carrer del Rei En Jaume per 4.000 euros; millora de les instal·lacions esportives al carrer Belló i la pista poliesportiva per 6.000€; el condicionament de la plaça de la Valldigna i instal·lació d’un parc caní a la platja per 20.000€; un parc de cal·listènia de 20.000€; un banc d’ordinadors portàtils de 6.000€; el condicionament de l’Espai Participa a les Escoles Velles per 21.000€; un jardí botànic al parc Joan Pellicer de 3.000€; un rocòdrom i l’ampliació de la zona d’skate per 20.000€; el cobriment de les grades del camp de futbol per 6.000€; o el de la plaça del Tirant per 15.000€.

ors hauran d’ordenar tres de les deu propostes finals i, en funció del cost de les prioritzades, se’n faran més o menys, encara que l’any passat el govern municipal va executar algunes de les que no havien entrat en els 20.000 euros amb què es comptaven. Finalment, es van plantar 61 arbres i es van instal·lar 17 papereres, es va realitzar la coberta de l’escoleta, un parc caní, la llar juvenil nocturna, la instal·lació d’una font d’aigua en la zona esportiva de la platja i la d’engronsadores de bebès als parcs públics, així com unes barres de cal·listènia.

Al navegar en el lloc web, estàs acceptant l'ús de les galletes. Més informació

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per a millorar els nostres servicis i optimitzar la teua visita per mitjà de l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots consultar en Més informació

Tancar