Dissabte que ve, a les 19:30 i en la Casa de Cultura, es presentarà el disc 175 anys fent música (1840-2105) de l’Agrupació Artístico Musical Santa Cecília de Bellreguard. Es tracta del primer enregistrament de la banda i inclou peces dedicades a Bellreguard o d’autors bellreguardins. Així doncs, figuren obres de José Burguete com l’obertura Primi-Eduard o els pasdobles Miguel Ros i Bellreguard, estrenats per la Banda Municipal de València en les festes patronals de 1952; la fantasia per a banda A Bellreguard, un poc d’història de Carlos Esparza, que recull el folclor tradicional bellreguardí; el pasdoble Ferrer Pastor en honor al lexicògraf del bellreguardí Francesc Xavier Bertomeu; la marxa mora De tinent a capità i el pasdoble Per sempre del també bellreguardí Vicent Tobar; i els pasdobles Jose Manuel Pardo i Palmera del també bellreguardí i director de l’Agrupació Artístico Musical Santa Cecília, Eugenio Llopis.

A més de l’enregistrament musical, es presentarà el llibre de Miquel Escrivà i Juan Antonio Torres que repassa els 175 anys de música de banda de Bellreguard. 175 que podrien ser-ne més, perquè a l’escriptura notarial de 1840 que era fins ara el document més datava l’inici, se’n suma un de 1831 sobre el pagament a músics de Bellreguard per tocar a Piles i, encara més enrere en el temps, n’existeix un a l’arxiu municipal de Gandia on es paga a dos músics de Bellreguard per actuar en la huitena del Corpus.

 

A banda del CD i el llibre, que eixiran a la venda per 10€, dissabte a la Casa de Cultura es presenta també una exposició que recorre gràficament la història de la banda de música. Es tracta, en definitiva, dels darrers actes en commemoració dels 175 anys de música de banda a Bellreguard i que conclouran amb un homenatge en Santa Cecília als músics d’abans de 1982 i l’edició d’un DVD amb la història de la música de banda a Nadal.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres servicis i optimitzar la teua visita per mitjà de l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots consultar en Més informació

Tancar