El poble de Bellreguard ja té, oficialment, escut, una vegada que la proposta de disseny elaborada a partir del dictamen del Consell Tècnic d’Heràldica i Vexilol·logia ha superat tots els procediments per a la seua aprovació, tant en l’àmbit municipal com en l’autonòmic.

La resolució per la qual s’aprova l’escut es publicava aquest dimarts en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), el que atorga ja oficialitat al nou escut que representa al municipi de Bellreguard.

El nou símbol heràldic queda configurat de la següent manera, segons el dictamen del Consell d’Heràldic: “Escut quadrilong de punta redona, partit. Al primer quarter, en camp d’atzur, un braç alat d’arcàngel d’or, que porta en la mà, del seu color, una espasa d’argent. Al segon, d’or, bou passant de gules terrassat de sinople; bordura de gules, carregada de huit feixos d’or. Al timbre, corona reial oberta, segons la tradició del Regne de València”.

Dita configuració ve avalada per fets històrics del poble de Bellreguard. Per exemple, el braç alat simbolitza Sant Miquel, patró sota el qual es va independitzar la nova parròquia bellreguardina de la Col·legiata de Gandia.

D’altra banda, el segon quarter representa les armes dels Borja, ducs els quals van adquirir el senyoriu als Roca en 1486, i és en un document d’aquesta compra on per primera vegada apareix reflectit el nom del senyoriu com a Bellreguard. Els Borja van ser els senyors sota els quals més temps hi va estar el senyoriu de Bellreguard.

Al navegar en el lloc web, estàs acceptant l'ús de les galletes. Més informació

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per a millorar els nostres servicis i optimitzar la teua visita per mitjà de l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots consultar en Més informació

Tancar