Del 78 al 81, el poble va esdevenir un referent cultural del País Valencià gràcies a la implicació i col·laboració del veïnat en un esdeveniment que va arribar a atraure més de 10.000 persones. La mostra inclou els cartells, fotografies dels artistes i de la gent que hi va col·laborar, així com alguns dels contractes, com el que va permetre la construcció de la Casa de la Cultura.

1978, 1979, 1980 i 1981. De 4000 a més de 10000 espectadors en un poble amb 3.500 habitants que es van implicar en fer-los possible apegant els cartells anunciadors, muntant els escenaris o darreres les barres. Un moviment que va aconseguir, entre d’altres, tres milions de pessetes per a la construcció de la Casa de la Cultura. El contracte, amb les condicions, serà un dels documents que podrà contemplar en “Anem de festa”, l’exposició sobre els Aplecs de Bellreguard que l’Ateneu la Roda vol rememorar amb una exposició que s’inaugura demà a les 20 hores a la Casa de Cultura. Com assenyala un dels seus membres, Juanjo Giner, «Volem ser els hereus d’aquell moviment participatiu, emmarcat en el moviment cultural i política de la transició, per a reivindicar unes festes populars».

En “Anem de festa” no faltaran els cartells, fotografies dels grups participants i de les veïnes i veïns que van col·laborar en l’esdeveniment, així com documents com el que acredita el pagament a la SGAE o el contracte amb l’Orquesta Mondragón o Núria Feliu. A més d’ells, van passar per Bellreguard Al Tall, Pluja Teatre, Pep Laguarda, Lole y Mnauel o Manzanita. I en 1985, BB King; fora dels Aplecs, però com a mostra del renom que havia adquirit la població en l’àmbit cultural, ja que comptava amb una programació única a la Safor que, per a Giner, és conseqüència de la tasca ben feta en els quatre aplecs.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres servicis i optimitzar la teua visita per mitjà de l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots consultar en Més informació

Tancar