El grup feminista local Som Arrels sol·licita al plenari donar suport a la declaració institucional de l’Ajuntament de Pamplona arran del fallo i obté la unanimitat.

L’article 23 del reglament de Participació Ciutadana aprovat esta legislatura preveu que la ciutadania té dret a formular als representants institucionals propostes d’actuació relatives a matèries de competència o interés municipal, per tal que els destinataris li donen curs. És el que va proposar el col·lectiu feminista bellreguardí Som Arrels, les antigues Xaperes en Moviment, per tal de donar suport a la declaració institucional de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Pamplona davant la sentència per violació múltiple ocorreguda el 7 de juliol de 2016 per part de la Manada. Una proposta que va obtenir la unanimitat del plenari i que, com valora l’alcalde, Àlex Ruiz, «demostra la utilitat del reglament per tal d’introduir i donar resposta a les inquietuds ciutadanes per part de la política municipal».

La declaració a la que se suma l’Ajuntament de Bellreguard a proposta de Som Arrels expressa la decepció i indignació ciutadana amb el fallo per la qualificació dels fets com a delicte continuat d’abús sexuals, així com l’acord perquè siga recorreguda. També reivindica el dret de la dona a la seua plena llibertat i a no tolerar cap tipus d’agressió, de la naturalesa que siga, contra les dones. A més, expressa la voluntat de treballar en col·laboració amb el teixit associatiu, els grups feministes i la ciutadania a favor de l’equitat i els drets de la dones i per l’eradicació de les desigualtats i els diferents tipus de violència que patixen. Finalment, crida a la ciutadania a sumar-se a les mobilitzacions de suport a la víctima. L’acord del consistori bellreguardí serà traslladat al de Pamplona. Per a Irene Cremades, una de les portaveu de Som Arrels «que s’aprove per unanimitat és un gran assoliment social perquè això vol dir que hi ha conscienciació, que el missatge ha arribat i per al nostre col·lectiu és un avanç increïble perquè en molts altres temes ens hem de justificar fins a la sacietat»

Al navegar en el lloc web, estàs acceptant l'ús de les galletes. Més informació

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per a millorar els nostres servicis i optimitzar la teua visita per mitjà de l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots consultar en Més informació

Tancar