• L’alumnat de l’institut presenta amb èxit el videoclip que posa fi al programa amb el qual ha treballat durant el curs alguns dels temes més populars del ‘reggaeton’, buidant les lletres de contingut sexista

Tot un èxit, tant des del punt de vista de la repercussió que ha tingut com, sobretot, com a experiència pedagògica i de implicació de l’alumnat en la lluita contra el sexisme i per una igualtat efectiva de gènere. Només així es pot qualificar el resultat del programa dut a terme en l’IES Joan Fuster al llarg del curs, on l’alumnat ha transformat alguns dels temes més populars del reggeaton substituint les seues lletres sexistes per altres igualitàries. El resultat s’ha presentat aquest dimarts en el saló d’actes de la Casa de la Cultura, on s’ha projectat el videoclip d’un dels temes fet pels alumnes, que s’han trobat a més amb una sorpresa: la connexió en directe que ha fet Televisión Española (TVE) per donar a conèixer a tot l’Estat aquesta iniciativa, que és fruit de la col·laboració entre l’institut i la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Bellreguard.

L’experiència ha sobrepassat les expectatives més optimistes, segons confessa la coordinadora d’Igualtat de l’IES Joan Fuster, Maribel Alemany. “Hem embolicat a tot l’institut i s’ha demostrat que, en general, el nostre alumnat és molt participatiu”, implicant-se a fons en l’activitat i en l’elaboració del videoclip.

El regidor d’Igualtat, Salvador Torres, ha posat en valor que els joves del poble demostren eixa implicació a l’hora de combatre el sexisme i ha volgut, en conseqüència, “agrair el seu esforç en aquesta experiència que ha servit, a més, per a projectar la imatge de Bellreguard com a municipi que es pren seriosament la lluita per la igualtat”.

La iniciativa va arrancar en setembre, amb una activitat per treballar la igualtat a través de la música. L’alumnat de quart curs d’ESO es va distribuir en tres grups per treballar cadascun d’ells una cançó. Les buidaren de lletra i en crearen altres inclusives. Després, tota la comunitat educativa va votar les tres peces, i es va triar el tema Cuatro Babys, de Maluma, amb la qual s’ha fet el videoclip. Les altres dos cançons reggeaton treballades pels estudiants eren El anillo pa cuando, de Jennifer López, i Sin pijama, de Becky G. i Natti Natasha.

Per a l’elaboració del videoclip, per al qual la música s’ha adaptat a piano i percussió, s’ha involucrat també l’alumnat de Imatge i Só de segon de Batxiller.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres servicis i optimitzar la teua visita per mitjà de l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots consultar en Més informació

Tancar