Són 9 més que la primera experiència l’any passat per a una partida que ha passat de 20.000 a 36.500 euros. Entre les propostes figura la instal·lació d’ombralls en els semàfors, una font pública amb tractament de l’aigua per osmosi o un aparcagossos.

Els pressupostos participatius de Bellreguard han registrat 93 propostes, nou més que l’any passat, per a una partida que ha crescut un 80%, dels 20.000 euros als 36.500 euros d’enguany. Les propostes més coincidents són la retirada dels fanals de la vorera del carrer Rei en Jaume, porteries o el condicionament de la plaça de la Valldigna. Les més originals, la instal·lació d’ombralls en els semàfors per a protegir del Sol i la pluja durant l’espera del verd per als vianants, una font pública amb tractament osmòtic de l’aigua, un sostre al cementeri per a protegir les làpides o un aparcagossos. Com valora l’alcalde Bellreguard, Àlex Ruiz, «tot i que l’any passat era la novetat, pensem que ha augmentat la participació perquè el veïnat ha pogut constatar que allò que van proposar i prioritzar s’ha executat». L’any passat es van plantar 61 arbres i es van instal·lar 17 papereres, es va realitzar la coberta de l’escoleta, un parc caní, la llar juvenil nocturna, la instal·lació d’una font d’aigua en la zona esportiva de la platja i la d’engronsadores de bebès als parcs públics, així com unes barres de calistènia.

Ara, les 93 butlletes rebudes seran analitzades, estudiades i posades en valor pels tècnics municipals que realitzaran una primera selecció per a descartar aquelles no siguen viables per qüestions tècniques o econòmiques, com també les que no siguen de competència municipal. El 30 d’abril, el Consell de Participació Ciutadana preseleccionarà un màxim de 15 propostes atenent criteris de perspectiva global de municipi, equilibri territorial i sectorial, nombre de població beneficada, impacte sobre la comunitat o els grups més vulnerables, gènere, termes socials i ambientals o facilitat d’execució. Les que superen la segona revisió tècnica, passaran a votació del 14 al 18 de maig. Els majors de 16 anys hauran d’ordenar les tres propostes preferides per tal d’aconseguir que l’escollida desperte el major consens possible.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Usamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su visita por medio del análisis de sus hábitos de navegación. Si continua usando nuestra web consideraremos que acepta su uso. Puedes consultar en Más información

Cerrar