Bellreguard-Bazzano: La unió de dos pobles

El dia 29 de setembre de 1987 Josep Seguí Avargues, alcalde de Bellreguard, i Vincenzi Roberto, alcalde de Bazzano, proclamaven l’agermanament dels dos pobles sota el patrocini de la Federació Mundial de Ciutats Unides. La intenció d’aquest agermanament era la de promoure intercanvis culturals, turístics, esportius, socials i econòmics d’interés per al conjunt dels nostres pobles.

Ara, 22 anys després d’aquell primer contacte i després de diverses visites a un poble i a l’altre, des de l’Ajuntament s’han iniciat contactes amb Bazzano per tal de recuperar les bones relacions que s’han tingut amb aquest municipi italià.

Els amics de Bazzano ens han proposat participar en un encontre entre pobles i ciutats, que han pres el compromís de retrobar formes de vida més tranquil·les. Aquest moviment es coneix internacionalment com a CittaSlow.

Simbol

Autunno Bazzanese

Barbazècch dla Cà di Zoca

El poble agermanat: Bazzano

El municipi de Bazzano està situat a la regió italiana d’Emilia-Romanya a la provincia de Bolonya. A causa de la seua ubicació en la frontera entre dos províncies, ja en l’Edat Mitjana va ser identificat com a  castell. Actualment té una població de més de 6.800 habitants.

El símbol de Bazzano és la magrana i Santo Stefano es el seu patró, que se celebra cada 26 de desembre. Recentment, també ha sigut nomenat patró a San Giuseppe que al igual que nosaltres, Sant Josep, ho celebren el 19 de març.

A principis de setembre a Bazzano se celebra l’Autunno Bazzanese, on s’ofereixen cites gastronòmiques, concerts, espectacles i esdeveniments culturals de tota mena. Tots els dissabtes, des de l’any 1576, el municipi es converteix en un anar i vindre de compradors i comerciants que es reovwnal mercat. És un dels més grans de la província, on destaca la venda d’aus de corral.

Bazzano també destaca pel seu carnestoltes: Barbazècch dla Cà di Zoca. Diversos personatges vestits d’època interpreten el paper dels immigrants que tornen a Bazzano després de llargs viatges i ostenten una riquesa que  és més que improbable.

Tot aquell que visite aquest municipi italià té com a cita obligada  la Rocca dei Bentivoglio, una fortalesa construïda abans de l’any 1000 en la defensa contra les invasions bàrbars.

Bazzano compta també amb el museu arqueològic  Arsenio Crespellani fundat  l’any 1873. En aquest podem observar materials del Paleolític, Mesolític, Edat de Bronze, Edat Mitjana, Renaixement i Edat Moderna entre d’altes. Al museu també s’ofereixen cursos de laboratori d’arqueologia per a escolars.
L’Església de S. Estefano. És un dels edificis més antics de la ciutat i, encara que no es pot concretar la data del seu origen, s’anomena per primera vegada  l’any 789.

Intercanvi de cultura

Al llarg d’aquests 22 anys d’agermanament, han sigut diversos els viatges d’intercanvi i les activitats realitzades entre Bellreguard i Bazzano. Entre aquestes destaca la creació al nostre poble de la plaça que porta el nom del municipi italià. La plaça Bazzano fou inaugurada el 24 d’octubre de 1993 com  a agraïment a la seua hospitalitat.

També s’han realitzat convivències, activitats esportives i concerts que demostren la bona relació que sempre han mantingut aquests municipis i que esperem que no es perda mai.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la vostra visita per mitjà de l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continua usant la nostra web considerarem que n'accepta l'ús. Pots consultar en Més informació

Tancar