Jutjat de pau

El Jutjat de pau de Bellreguard té com a principal funció la d’acostar la Justícia al ciutadà, per a simplificar diversos tràmits, dins del seu marc de competències, que qualsevol veí del municipi haja de realitzar.

El seu àmbit d’actuació és el municipal i cerca que els conflictes sotmesos en la seua competència siguen solucionats per mitjà de conciliació entre les parts, segons regles d’equitat o d’acord amb els costums.

Entre les competències del Jutjat de pau estan la tramitació de matrimonis Civils, Actes de conciliació, Judicis Verbals, etc., així com també dona el servei de notificació de citacions, sentències, provisions, actuacions, etc., provinents d’aquest Jutjat o altres de Primera Instància i Instrucció de tot el país.

Registre Civil

El registre civil és un registre públic, encara que hi ha casos de publicitat restringida. Depén del ministeri de justícia i la publicitat es materialitza a través de l’expedició de certificacions o per examen dels seus arxius amb les autoritzacions pertinents.

El registre civil té com a objectiu la inscripció, arxiu, custòdia, correcció, actualització, certificació dels actes i fets relatius a l’aquesta civil de les persones naturals i altres que les lleis li encomanen per a proporcionar una versió oficial i permanent sobre naixements, matrimonis, defuncions, emancipacions, filiacions, reconeixements, adopcions i tota una altra figura que la legislació nacional haja aprovat.

El registre civil de Bellreguard es compon de tres seccions:
1. La primera relativa a les inscripcions de naixement.
2. La segona relativa a inscripcions de matrimonis.
– En forma religiosa per mitjà de Certificació
– En forma Civil previ expedient instruït
3. La tercera relativa a les inscripcions de defunció.

A més de la competència a inscriure naixements, matrimonis i defuncions, el Registre Civil pot expedir certificats de fe de vida i estat.

També practica auxili registral amb altres Registres Civils de tota Espanya.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la vostra visita per mitjà de l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continua usant la nostra web considerarem que n'accepta l'ús. Pots consultar en Més informació

Tancar