• El programa recull els actes religiosos i tradicionals amb una potent oferta cultural, popular i esportiva, reforçant les activitats infantils

La presentació de la imatge i la programació va donar ahir dijous el tret d’eixida a les Festes del Poble de Bellreguard, que comencen hui amb un ample ventall d’activitats per a tots els públics i edats.

Són 10 dies de festes que es presenten intensos amb un programa ja de plena normalitat, després dels difícils anys de pandèmia. “Hem volgut bolcar tots el esforços amb l’objectiu que els veïns i veïnes, així com aquells que ens visiten, puguen tornar a gaudir de tot l’esplendor de les nostres festes, que combinen la seua essència més tradicional i arrelada amb una ampla programació cultural, popular i esportiva”, ha destacat el regidor de Cultura Festiva, Àlex Ruiz.

L’alcalde, Joan Marco, convida al bellreguardins i bellreguardines a “participar d’unes festes inclusives amb les quals volem oferir una programació que satisfaga els diferents gustos i sensibilitats que conviuen al nostre poble”. I també anima als veïns i veïnes de la comarca a acostar-se a conèixer les Festes del Poble, que tenen singularitat pròpia a més d’una programació ampla i de qualitat”.

L’apartat religiós té, com cada any, el seu dia gran en la festa de Sant Miquel, però va més enllà. Eixe dia, 22 de setembre, tindrà lloc la missa en honor al patró, així com la tradicional processó en caure la nit, que anirà seguida d’un castell de focs d’artifici a càrrec de la Pirotècnia Borredà.

Abans, aquest diumenge 18 tindrà lloc la Festa de la Divina Aurora, i el dia 23 se celebra la Festa del Crist de la Misericòrdia.

La cita amb els Pedacets

Un altre dels elements propis i exclusius del poble de Bellreguard és el dels Pedacets, que el dia 21 eixiran acompanyats per la Colla de Dolçainers i Tabaleters i per la banda del Tio de la Porra a realitzar el tradicional anunci de festes, traguent al carrer l’alumnat dels diferents centres educatius, portant-lo fins a la plaça del Mercat (Clot de l’Era). De vesprada, la companyia Teatro de lo Inestable traurà al carrer el seu espectacle itinerant ‘La disbauxa dels Pedacets’.

Un homenatge al Ball de la Forca

Eixe mateix dia 21, a més, es presentarà el mural ‘Bellreguard ancestral’, elaborat per l’artista Toni Espinar al carrer Ecce Homo en homenatge a la dansa bellreguardina ‘El ball de la forca’.

Més atenció a xiquetes i xiquets

En les festes d’enguany destaca, segons el regidor, “l’augment de la qualitat dels espectacles i, sobretot, dels jocs infantils”. I és que, explica Ruiz, “hem recollit la proposta realitzada pel Consell de Xiquetes i Xiquets” per a potenciar la programació” adreçada a eixa franja d’edat “ara que som Ciutat Amiga de la Infància”.
En aquest sentit, al programa hi trobem espectacles familiars com ‘Globus i vinyetes’, de la companyia Impronenas; jocs infantils amb espai multi aventura amb rocòdrom i tirolina; el muntatge ‘Contes dels germans Grimm’ per Jauria Teatro; jocs infantils fets amb materials recuperats a càrrec de Guixot de 8; o l’espectacle familiar ‘Detectius en acció’, per Floc Teatre.

Música per a tots els gustos

Qualitat i varietat defineixen la programació musical de les festes. Aquestes acabaran amb el concert més esperat: el que oferirà ‘La Fúmiga’ el dia 24, la Nit on Tot s’Acaba, en la què tocaran també Hijas de la Cumbia. Abans, però, haurà molts més espectacles musicals, per a diferents públics: La Nit Més Jove, amb els DJs locals Miguel Aparisi DJ, Sergi Night i DJ Pipe; la Nit del Tribut, amb els èxits de El Canto del Loco pel grup DLocos; la Nit Cl`lassica, amb el recital ‘Aforismes’ de l’Orfeó Universitari de València, en homenatge a Joan Fuster; el Ball amb l’orquestra Empopados; la revetla amb La Tribu; el concerto de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Bellreguard; i el concert de guitarra clàssica d’Aida Alonso.

Novetat: Festes Astronòmiques, Cíviques i Populars

El dia 24 arriba també amb novetat, amb un programa de Festes Astronòmiques, Cíviques i Populars, en homenatge a Ferran Bosch i Martí, qui va impulsar aquesta iniciativa en l’any 1931, segons reflexen les actes municipals de l’època. No hi ha constància que en aquella ocasió s’arribaren a celebrar, i la idea es recupera ara, amb una ponència sobre astronomia, un planetari mòbil, una exposició, un taller d’elaboració de planisferis terrestres i una activitat de realitat virtual.

Esport

La vessant esportiva tampoc podia faltar en les Festes del Poble d’enguany, amb diverses cites que són ja clàssics de la programació. Primer, aquest dissabte 17 tindrà lloc la VII Cursa Popular; el dia 20, el XXVIII Memorial Fede Pastor Gadea de bàsquet; el dia 22, el VI Memorial Salvador Pellicer Camarena de pilota valenciana; acabades ja les festes, el dia 25 se celebrarà el XI Memorial Pere Císcar de futbol, entre el CF Bellreguard i el Racing Rafelcofer.

Moros i Cristians

La Festa de Moros i Cristians està marcada en el calendari el dia 24, amb la entrada dels dos bàndols com a acte principal. El dia anterior tindran lloc les ambaixades mora i cristiana.

🔴 Teniu tota la programació en aquest enllaç: https://cutt.ly/RC4scZu

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la vostra visita per mitjà de l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continua usant la nostra web considerarem que n'accepta l'ús. Pots consultar en Més informació

Tancar