• Dimarts 13 es celebrarà una primera reunió informativa sobre la posada en marxa del programa Respir, una de les propostes més votades als Pressupostos Participatius de 2022

El programa d’acompanyament a persones majors i a les persones cuidadores, que va ser una de les propostes més votades als Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Bellreguard en aquest 2022 pren forma i es posa en marxa. Amb el nom de Respir, el programa, desenvolupat pel Centre de Desenvolupament Rural (CDR) la Safor, arranca el proper dimarts 13 de desembre, amb una reunió informativa, oberta a tot el veïnat, que tindrà lloc a la Llar Juvenil a partir de les 19 hores.

El programa Respir és una proposta treballada col·lectivament per la Mesa d’Entitats de Bellreguard, que la va presentar als Pressupostos Participatius d’enguany.

El CDR la Safor proposa una intervenció basada en tres eixos: cobrir les necessitats bàsiques de les persones majors; l’atenció a les persones cuidadores no professionals de l’entorn familiar (especialment dones) i donar-li un tractament com a qüestió comunitària.

Aquest programa va ser votat dins dels pressupostos participatius de Bellreguard, amb una dotació econòmica de 10.000 euros.

L’objectiu de Respir és cobrir les necessitats bàsiques que afecten les persones majors i generar igualtat d’oportunitats per a construir una societat millor i més justa. Una manera de fer-ho possible és mitjançant la potenciació de les bones pràctiques professionals i maximitzant l’empoderament dels nostres majors.

El CDR la Safor, conscient de la realitat social, proposa accions encaminades a donar suport a les famílies i especialment a les persones encarregades de les cures –bàsicament dones- perquè aquest programa d’acompanyament els done suport i la possibilitat de poder reservar-se una sèrie d’hores per als seus assumptes personals (fer compres, descans, esport, temps per a u mateix, autocura…).

Amb el programa Respir es vol la millora en la qualitat de vida, la prevenció de deterioraments cognitius i malalties mentals associades a l’aïllament, es dona suport emocional i familiar en la cura dels majors i ajudes en gestions pròpies a escala social i comunitària.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Usamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su visita por medio del análisis de sus hábitos de navegación. Si continua usando nuestra web consideraremos que acepta su uso. Puedes consultar en Más información

Cerrar