La proposta de modificació de l’ordenança contempla una baixada generalitzada del preu en les habitatges del poble, mentre els de la platja augmentaran un 1,8% en el cas dels consums mitjans.

El rebut de l’aigua potable a Bellreguard acabarà amb la discriminació entre el poble i la platja. A igual consum, es pagarà el mateix amb independència d’on es visca. És la principal novetat que incorpora la proposta de modificació de l’ordenança municipal aprovada en el ple ordinari d’aquest mes d’octubre, i que es traduirà a més en una baixada generalitzada de l`import del rebut en les cases del poble. A les de la zona costanera, en canvi, les vivendes d’un consum mitjà (fins a 25 metres cúbics), a penes experimentaran un increment del 1,8%.

La nova distribució de la taxa acaba amb una situació d’anys segons la qual els propietaris d’habitatges a la platja venien pagant rebuts considerablement inferior als del poble. Ara, “tots els veïns del terme municipal de Bellreguard pagaran exactament igual, visquen on visquen”, recalca l’alcalde, Àlex Ruiz.

En comparació amb les tarifes actuals, els veïns del poble del primer tram de consum (fins 25 m3) passaran a pagar un 17,41% menys pel servei d’aigua potable; els del segon (fins 50 m3), un 12,44% menys; i els del tercer (més de 50m3), un 3,8% menys.

Pel que fa als habitatges de la platja, les del primer tram experimentaran una pujada de l’1,8%; les del segon, del 13,56%; i les del tercer, del 75,73%.

En ambdós casos, el preu del metre cúbic és progressiu. Es tracta, destaca l’alcalde, de “penalitzar als grans consums” davant la necessitat de preservar un ús eficient dels recursos hídrics i l’accés de tots a l’aigua., que és “un bé escàs i un dret universal”.

La unificació de les tarifes no és, no obstant, la única modificació introduïda en l’ordenança. Una altra novetat és la creació d’una quota de sanejament de 33 cèntims mensuals per rebut, que servirà per a “introduir un servei de manteniment periòdic” de la xarxa de clavegueram, segons Ruiz.

Així mateix, s’introdueix es fixa una quota per a altes en el servei, fins ara inexistent.

Per últim, a més de la bonificació ja existent del 50% del rebut per a les famílies amb escassos ingressos econòmics, s’incorpora una altra del 75% per a aquells casos en els quals es cobre un sou que no supere la meitat del salari mínim interprofessional.

Finalment, la modificació de l’ordenança es va aprovar amb els vots del govern municipal (Compromís-PSPV). El Partít Popular, per la seua banda, va votar en contra després de demanar que s’inclogueren bonificacions per a famílies nombroses. L’alcalde va admetre que eixa possibilitat s’havia estudiat, però no es pot aplicar per ser de dubtosa legalitat. Els populars també van demanar que es modificara el primer bloc de consum de manera que pasara a ser fins a 30 metres cúbics, i no fins a 25.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Usamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su visita por medio del análisis de sus hábitos de navegación. Si continua usando nuestra web consideraremos que acepta su uso. Puedes consultar en Más información

Cerrar