La regidoria d’Infància, Adolescència i Joventut de l’Ajuntament de Bellreguard organitza un ventall d’accions per a celebrar el Dia dels Drets de la Infància, entre les quals destaquen la constitució del huité Consell de Xiquetes i Xiquets i la posada en marxa de la Xarxa de camins escolars segurs.

A més, durant el dissabte 18 de novembre, Dia mundial dels Drets dels Infants, s’han programat una vesprada molt entretinguda amb un taller de decoració de bosses de tela i de pintura d’un refugi per a gats a les 16:30 h a la Llar Juvenil. Després de la Constitució del Consell de Xiquetes i Xiquets, que començarà a les 19 h al Saló de Plenaris de l’Ajuntament, hi haurà un sopar de pa i porta i un “Escape Room” per a joves a partir de 12 anys a la Llar juvenil.

Per altra banda, la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de blau des del divendres 17 fins al dia 20 per commemorar aquest dia.

Consell de Xiquetes i Xiquets

Amb motiu del Dia dels Drets de la Infància de l’Ajuntament de Bellreguard constituirà el huité Consell de Xiquetes i Xiquets, un òrgan de participació dels infants creat amb la finalitat d’establir un canal de comunicació directa entre els xiquets i xiquetes i les autoritats municipals. Durant aquesta audiència pública, que reunirà el dissabte 18 de novembre, els infants amb els representants polítics, s’escollirà els nous càrrecs.

Durant les diferents sessions de treball realitzades al llarg d’aquests anys s’han tractat aspectes importants com el respecte al medi ambient i el desenvolupament sostenible; l’assetjament escolar o “bullying”, entre altres, a més de consensuar un llistat de propostes de millora per al poble, recollides i debatudes durant mesos.

En 2021 i gràcies al treball realitzat des del Consell de Xiquetes i Xiquets, Bellreguard va rebre el reconeixement de “Ciutat Amiga de la Infància” d’Unicef.

Xarxa de camins escolars segurs


Amb motiu d’aquesta celebració, l’Ajuntament de Bellreguard ha instal·lat al poble la Xarxa de camins escolars segurs que es va presentar en març del 2021 a l’equip directiu del col·legi públic Gregori Mayans i Ciscar.

En concret es tracta d’un projecte impulsat i creat per l’agent Manu Pérez, de la Policia Local de Bellreguard i que, en el seu dia, va tindre el suport de les Regidories d’Educació i d’Infància, Adolescència i Joventut. El recorregut compta amb un total de 7 itineraris, que han sigut senyalitzats, amb els següents punts d’eixida: plaça del Tirant, plaça d’Espanya, plaça 9 d’Octubre, plaça de Bazzano, el parc del carrer Ausiàs March, la Ronda dels Esports i la plaça del País Valencià. Una vegada instal·lats, es programarà, al costat de la policia local, un taller per fer l’explicació als Infants de com fer ús d’aquesta Xarxa de camins segurs.

“Amb aquest projecte es pretén millorar la seguretat de l’alumnat del col·legi públic Gregori Mayans i Ciscar, però també és una iniciativa saludable per a la població més jove, propicia l’autonomia personal dels més xicotets i a més rebaixa els nivells de trànsit rodat en l’entorn de l’escola, contribuint a la sostenibilitat “destaca Neus Burguera, regidoria d’Infància, Adolescència i Joventut de l’Ajuntament de Bellreguard.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la vostra visita per mitjà de l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continua usant la nostra web considerarem que n'accepta l'ús. Pots consultar en Més informació

Tancar