• Des de la remunicipalització del servei, l’Ajuntament ha invertit vora 1.330.000 euros en millorar i fer més eficient l’abastiment, i ho ha fet sense pujar en cap moment les tarifes

Aquest dimecres 22 de març se celebra el Dia Mundial de l’Aigua, una commemoració adreçada a conscienciar sobre l’ús sostenible d’un recurs cada volta més escàs. Des d’eixe punt de vista, a Bellreguard hi ha motius per celebrar-ho, atés que des del moment que l’Ajuntament es va fer càrrec del servei al juliol del 2018, s’han dut a terme importants inversions en la millora de la qualitat i eficiència de la xarxa. La darrera ha estat destinar 299.007 euros de fons propis del Servei Municipal de l’Aigua a la renovació de les xarxes d’aigua potable al carrer Sant Roc i adjacents, unes obres que ja han finalitzat pel que fa a la instal·lació de les infraestructures hídriques, i a falta de reposar voreres i altres millores d’urbanització.

Els treballs realitzats milloren substancialment la qualitat del servei, fins i tot no només a l’àmbit d’actuació del projecte. I és que, fins ara, al carrer Sant Roc les vivendes estaven directament connectades a la canonada general, i això feia que en cas de fuita o avaria, es feia necessari tallar l’abastiment d’aigua a tot el poble. Ara, s’han instal·lat dues vies secundàries (una a cada vorera), des d’on es connecten les cases.

Per altra banda, s’han substituït els 500 metres linials de conduccions de fibrociment existents per 686 metres (223 de fundició dúctil i 463 de polietilé). I s’hi incorporen dispositius electrònics de control de cabdals per sectors i d’emissió de dades en temps real, fins ara inexistents. A més, s’introdueix la sectorització de la xarxa en aquesta zona.

Així mateix, s’ha connectat la xarxa del carrer Sant Roc amb les procedents del carrer Vicent Andrés Estellés i la plaça Major, augmentant les possibilitats d’abastiment a la zona en augmentar el s punts d’entrada d’aigua. I s’ha realitzat el desviament des de la xarxa de pluvials a la de clavegueram d’una escomesa de gran capacitat que vessava les aigües residuals a la xarxa separativa d’aigües pluvials.

Inversió milionària des de la remunicipalització del servei

Les del carrer Sant Roc i entorn són només la darrera obra d’una inversió feta en el servei d’aigua des que es va remunicipalitzar, i que és milionària. En total, són 1.329.936 euros invertits en diferents actuacions, bona part d’elles subvencionades per la Diputació de València.

Sense pujar tarifes

Per altra banda, cal destacar que tota eixa millora del servei s’ha pogut dur a terme sense augmentar el cost per al veïnat. És a dir, sense incrementar les tarifes de l’aigua. De fet, fins i tot l’Ajuntament de Bellreguard va decidir no repercutir en les tarifes l’increment, l’any 2020, d’un 6,6% en el preu que paga a la Mancomunitat de Municipis de la Safor per abastir-se dels pous de Villalonga.

“Des que vam prendre la decisió de remunicipalitzar el servei, l’Ajuntament de Bellreguard no ha parat d’invertir en una millora de la xarxa que, prop de 5 anys després, és innegable, amb més qualitat, més eficiència i més garanties”, ha destacat el regidor de l’Aigua, Àlex Ruiz. A més, ha ressaltat, “tot això sense pujar en cap moment les tarifes”.

Segons l’alcalde, Joan Marco, el resultat “ve a demostrar l’encert de la decisió de municipalitzar el servei d’aigua”. “A hores d’ara tenim una millor xarxa al mateix cost per al ciutadà, que a la fi és allò que ens demanen els veïns i veïnes de Bellreguard”.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la vostra visita per mitjà de l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continua usant la nostra web considerarem que n'accepta l'ús. Pots consultar en Més informació

Tancar