• La renovació de les xarxes d’aigua potable, reposició del ferm de vials, adquisició de vehicles híbrids o la reparació de la plaça dels País Valencià són alguns dels projectes impulsats ja per l’Ajuntament

Més de 600.000 euros és el muntant econòmic de les diverses actuacions que ha impulsat l’Ajuntament de Bellreguard amb els fons provinents del Pla d’Inversions i del programa Reacciona de la Diputació de València.

Bona part del pressupost del Pla d’Inversions va adreçat a la renovació de les xarxes d’aigua potable tant al poble com a la platja, amb un total de 458.263,30 euros (IVA inclòs) invertits. En el cas de les obres de la platja, aquestes compten també amb una aportació de 90.000 euros del pla Reacciona.

Per una banda, es destinen 205.530,60 euros a actuar en la renovació de la xarxa al poble, en el carrer Mestre Burguete i en la plaça d’Espanya. Per altra, en l’àmbit de la platja, es destinen 252.732,70 euros a executar la xarxa separativa de recollida d’aigües pluvials en els carrers Formentera, Tabarca i adjacents, amb l’objectiu de minimitzar la inundabilitat de la zona en episodis de pluja.

Els treballs a la platja començaran en breu per tal que estiguen finalitzats al mes de juny. Durant l’estiu s’executaran els del carrer Mestre Burguete i a finals de setembre començaran els de la plaça d’Espanya.

El segon dels projectes del Pla d’Inversions pel que fa a la quantia té un pressupost (IVA inclòs) de 72.598,37 euros, i contempla la reposició de ferms de vials en l’avinguda d’Alacant, al centre històric, carrer Colom i carrer València. En aquest cas, els treballs estan ja a punt de finalitzar i els executa l’empresa Pavasal. Així, entre d’altres millores, s’ha dotat el tram de l’av. d’Alacant que forma part del polígon industrial Velló amb una xarxa d’albellons que faciliten el desaigüe de les pluges, atenent les peticions de l’empresariat, ja que la zona no en comptava.

Per altra banda, es destinen 50.628 euros (IVA inclòs) a l’adquisició de dos vehicles per als Serveis Municipals. Es tracta de dos furgonetes híbrides de 6 i 10 metres cúbics de capacitat, que substituiran a altres dos que tenen entre 20 i 30 anys i funcionen a gasoil.

Un altre dels projectes, amb un pressupost amb IVA de 29.800,08 euros, contempla diverses actuacions en diferents vials: asfaltat del tram sud de l’avinguda d’Alacant i col·locació d’embornal amb reixa correguda en la zona central; reparació de vora del camí La Vela junt a la sèquia, en el cantó amb el carrer de l’Estatut; i la reparació de la plaça del País Valencià amb l’ampliació dels escocells dels arbres i reposició de l’arbrat abatut pels forts vents que van acompanyar a la borrasca Glòria.
A més, també va a licitar-se amb càrrec al Pla d’Inversions l’adquisició d’un carretó elevador, per al departament de Serveis Municipals, amb una inversió de 26.325 euros.

Totes aquestes actuacions estan emmarcades dintre de l’estratègia de l’Àrea de Gestió Sostenible del Municipi que dirigeix l’alcalde Àlex Ruiz, amb «l’objectiu d’executar aquelles inversions i infraestructures bàsiques de què pateix el municipi, en eixa fita de treball marcada per la sostenibilitat de Bellreguard», en paraules del primer edil.

Unes actuacions que, a més, són possibles “gràcies a la implicació i suport que trobem en la Diputació de València per a poder avançar en l’ampliació i millora dels serveis i infraestructures municipals”, segons remarca el regidor d’Hisenda i Promoció Econòmica, Joan Marco.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la vostra visita per mitjà de l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continua usant la nostra web considerarem que n'accepta l'ús. Pots consultar en Més informació

Tancar