• La iniciativa suposa la senyalització de 7 itineraris des de diferents punts del poble fins al col·legi, i té també com a objectius reduir el trànsit rodat i propiciar la mobilitat sostenible i l’autonomia personal

Bellreguard posa en marxa una experiència pionera encaminada, principalment, a millorar la seguretat de l’alumnat del col·legi públic Gregori Mayans i Ciscar, però també a rebaixar els nivells de trànsit rodat -especialment en l’entorn de l’escola- i, així, contribuir al mateix temps a la sostenibilitat. Es tracta d’una Xarxa de Camins Escolars Segurs que uneixen diferents punts de la població amb el col·legi.

Són un total de 7 els itineraris dissenyats i que seran senyalitzats, amb els següents punts d’eixida: plaça del Tirant, plaça d’Espanya, plaça 9 d’Octubre, plaça de Bazzano, el parc del carrer Ausiàs March, la Ronda dels Esports i la plaça del País Valencià.

El projecte pretén promocionar l’existència de diverses rutes escolars segures i crear en la comunitat educativa (pares, mares, professors i alumnes) actituds i motivacions positives cap a la mobilitat infantil sostenible que finalment es traduïsquen en un canvi efectiu d’hàbits de mobilitat, segons explica l’impulsor i autor del projecte, l’agent Manu Pérez, de la Policia Local de Bellreguard.

“És un projecte molt xulo que encaixa a la perfecció dins de l’estratègia de l’àrea de Gestió Sostenible del Municipi, que té com a objectiu fer de Bellreguard un poble cada dia més amable i que vaja combatent la cultura del cotxe, apostant per una mobilitat de zero emissions i saludable”, explica l’alcalde, Àlex Ruiz.

Aquests camins escolars segurs són vies de circulació preferent, triades entre els recorreguts més utilitzats pels alumnes.. “Amb això s’afavoreix que l’alumnat puga anar a escola a peu i que ho faça de manera segura”, ressalta la regidora d’Educació, Marta Avargues. A més, segons indica la memòria del projecte, “en aquest transport escolar a peu, monitors i/o pares i mares voluntaris realitzen el recorregut com si foren un autobús errant, recollint als escolars de camí i acompanyant-los al centre, o bé serveixen d’ajuda a l’alumnat no acompanyat per a poder fer una ruta més segura”.

Per al regidor d’Infància, Adolescència i Joventut, Juanjo Giner, aquesta és, “a més de segura i no contaminant, una iniciativa saludable per a la població més jove”. I també “propicia l’autonomia personal dels més xicotets, mitigant les pors i resistències de les famílies al fet que realitzen el trajecte escolar no acompanyats”.

El projecte ha estat també ben rebut des de la mateixa comunitat educativa. La directora del CEIP Gregori Mayans i Ciscar, Esther Garcia, destaca “el benefici de reduir el trànsit en tot l’entorn de l’escola i rebaixar també, per tant, les emissions contaminants dels vehicles”. Des d’eixe punt de vista, afegeix, “contribueix també al desenvolupament sostenible, que és una qüestió que a l’escola estem treballant des de fa anys.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la vostra visita per mitjà de l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continua usant la nostra web considerarem que n'accepta l'ús. Pots consultar en Més informació

Tancar