L’adquisició de l’equip permet a l’Ajuntament i als veïns comptar amb un registre de l’evolució de l’oratge en tems real, així com una previsió per als dies següents, i posa a l’abast del municipi un sistema d’alertes per previndre riscos.

Bellreguard compta ja amb la seua pròpia estació meteorològica, amb la qual els veïns tenen accés als registres i evolució en temps real de l’oratge, així com a la previsió per als propers dies, entre d’altres serveis. Tota aquesta informació està disponible en el web http://inforatge.com/meteo-bellreguard, per a la seua consulta en tot moment.

L’adquisició de l’estació meteorològica per part de l’Ajuntament de Bellreguard té, a més, molts altres avantatges. Permet disposar de registres meteorològics propis i no dependre d’estacions instal·lades en altres localitats. Això fa, per exemple, que els ciutadans puguen sol·licitar, a través de l’Ajuntament, informes per a reclamar qualsevol dany a les asseguradores després d’algun episodi sever que haja afectat a la localitat.

De la mateixa manera, l’estació ja instal·lada està programada per enviar un SMS als responsables municipals (alcalde, cap de Policia, regidors,…) sempre que detecte algun valor que puga comportar risc per a la població (pluja intensa, vent fort, altes temperatures, regla 3/30 incendis…), de manera que l’Ajuntament podrà anticipar-se en la resposta a eixes situacions i alertar a temps als veïns. “Amb aquestes alertes, la Policia Local podrà estar preparada per afrontar amb previsió qüestions meteorològiques que puguen posar en risc la seguretat de la ciutadania”, ha destacat l’alcalde, Àlex Ruiz. Al mateix temps, ha afegit, l’estació “és també una ferramenta especialment útil tant per a l’Ajuntament com per a les associacions del poble a l’hora d’organitzar amb garanties activitats a l’aire lliure”.

No obstant això, els serveis que ofereix la nova estació meteorològica van més enllà. En un municipi com Bellreguard, la nova estació és d’especial rellevància per a totes aquelles persones que es dediquen al camp. “Per una banda, disposar d’una ferramenta de previsió de l’oratge com aquesta permet una millor i més eficient organització del treball agrícola; per altra, comptar amb un registre de les dades meteorològiques és també de gran utilitat  a l’hora de poder reclamar possibles danys”, segons assenyala la regidora d’Agricultura i Medi Ambient, Alícia Boigues.

 

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Usamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su visita por medio del análisis de sus hábitos de navegación. Si continua usando nuestra web consideraremos que acepta su uso. Puedes consultar en Más información

Cerrar