• La Casa de Cultura acull quatre espectacles d’ací a final d’any, i els que es van haver d’ajornar per la Covid-19 es faran al principi del 2021
  • La primera cita és aquest dissabte amb ‘Federico’, de La SubTerránea

La crisi sanitària no va a poder amb la voluntat de l’Ajuntament de Bellreguard d’oferir al veïnat una programació escènica ampla, professional i de qualitat. L’àrea municipal de Cultura Democràtica reactiva ara la proposta ‘…A l’Era’, un programa d’espectacles de primer nivell que devia haver-se desenvolupat des del mes de març, però la irrupció de la Covid-19 va obligar a ajornar les primeres cites.

Ara es reprén tota la programació prevista per als mesos de setembre a desembre, amb un total de quatre espectacles que tindran lloc sempre a les 20 hores en la Casa de Cultura, i amb totes les mesures de seguretat i distància necessàries.. Per altra banda, aquells espectacles que es van haver d’ajornar per la pandèmia pujaran a escena a principis de l’any vinent, segons ha explicat el regidor de Cultura Democràtica, Juanjo Giner.

‘…A l’Era’ torna ja aquest proper dissabte 19 de setembre, amb l’espectacle Federico, de la companyia La SubTerránea. Un homenatge a Federico Garcia Lorca, a la poesia i a la llibertat. Les entrades es poden adquirir ja per internet EN AQUEST ENLLAÇ.

El segon dels espectacles tindrà lloc el 6 de novembre. És Spoiler alert, de La Lola Boreal. Les solidàries, de A tiro hecho (28 de novembre); i Espill, de CRIT Companyia (11 de desembre), són les dos obres restants fins a la finalització de l’an
Són totes elles, segons explica el regidor Juanjo Giner, “propostes amb un fort component modern, tant en l’escriptura, en la utilització de l’audiovisual, en el treball corporal, en la posada en escena, enllumenat i altres components espacials, escenogràfics,…” i, al mateix temps, “són compromeses políticament, amb qüestions de gènere, amb la identitat valenciana, amb la memòria democràtica, …”

A més, la programació destaca per la qualitat. Són propostes guardonades i/o nominades en diferents premis de la Generalitat Valenciana, i algunes d’elles formen part del projecte Graners de Creació, del qual Bellreguard és soci i resident. Graners de Creació és “un projecte de residències escèniques emmarcat dins del projecte CulturaResident de la Generalitat Valenciana, per a potenciar la creació valenciana”, segons explica el seu coordinador, Jacobo Pallarés.

“Els espectacles i les companyies de la programació de 2020 de ‘…A l’Era’ col·loquen a Bellreguard en un lloc visible, possible i altament alternatiu”. Bellreguard es converteix així “en l’alternativa a uns camins potencialment creatius, nous, de les arts escèniques i arts vivies valencianes”, afegeix Pallarés.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Usamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su visita por medio del análisis de sus hábitos de navegación. Si continua usando nuestra web consideraremos que acepta su uso. Puedes consultar en Más información

Cerrar