Les arrels de l’existent havien causat desperfectes en el paviment i les xarxes d’abastiment, fins i tot pel trencament de canonades d’aigua potable.

Bellreguard es troba en plena renovació de l’arbratge dels carrers Belló, Camí Vell de Gandia, Germanies i Sanchis Guarner per a evitar l’aparició de nous problemes en el paviment i les xarxes des distribució, especialment les d’abastiment d’aigua potable, ja què la proliferació d’arrels havia produït trencaments en les canonades amb els consegüents problemes i molèsties per als veïns de la zona. «Com és natural, les arrels busquen la humitat i l’havien trobada en la xarxa d’aigües; era necessari intervindre perquè no s’agreujara la situació i, alhora, posar mesures per a evitar que torne a produir-se», exposa l’alcalde, Àlex Ruiz. Per això, els arbres actuals seran substituïts per la varietat Prunus Pisardii que, com explica el regidor d’Urbanisme, Joan Marco, «no desenvolupen massa arrels, no perden la fulla al llarg de molt de temps, són estètics i generen una xicoteta copa que lleva visibilitat a les cases».

El projecte de l’arquitecte municipal, Victor Boscà, pressupostat en 137.385,28 euros es va adjudicar per 100.002,74 a Hunter Technology Albacete. Les obres es pagaran gràcies al Fons d’Inversió de l’Aigua, una xicoteta aportació mensual en el rebut dels usuaris que es destina a la conservació i el manteniment de la xarxa,i que repercutirà directament en l’entorn veïnal. L’obra implica també el canvi d’ubicació dels escocells, tenint en compte els accessos de vianants i de vehicles, perquè les arrels existents no impedisquen el creixement dels nous arbres, que es regaran els dos primers anys. A més, es reparan les voreres fetes malbé.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Usamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su visita por medio del análisis de sus hábitos de navegación. Si continua usando nuestra web consideraremos que acepta su uso. Puedes consultar en Más información

Cerrar