Benestar Social

Benestar Social

C/ Clot de l’Era, 0012 2na. Planta
46713 Bellreguard
Telf : 962 815 511 Ext : 42 // Fax : 962 815 511

Correu: treballadora.social@bellreguard.net
Horari d’atenció: Dilluns i dimecres de 9’00 a 14’00 hores

L’Ajuntament de Bellreguard, a través de l’equip de Serveis Socials de la Mancomunitat de Municipis de La Safor, presta diversos serveis de benestar social, l’objectiu dels quals és millorar la qualitat de vida del nostres veïns.

Els serveis oferits es divideixen en programes segons la seua destinació:

A. PROGRAMES DE SERVEIS SOCIALS GENERALS

Els serveis socials generals estaran integrats pels programes i els serveis següents:
1. Servei d’Informació, Orientació i Assessorament Tècnic, adreçat a tots els ciutadans i les ciutadanes per informar-los, orientar-los i assessorar-los sobre els seus drets, sobre l’exercici d’aquests i dels recursos socials adequats per resoldre’n les necessitats.

2. Servei d’Ajuda a Domicili, per prestar atenció de caràcter domèstic, psicològic i rehabilitador, social, personal i educatiu, quan la situació individual o familiar siga d’especial necessitat tot procurant la permanència de la persona en el nucli familiar o de convivència d’origen.

3. Programes de Cooperació Social, amb la finalitat d’impulsar i fomentar la iniciativa social, l’associacionisme i el voluntariat social, de manera que es facilite una integració més eficaç de les persones en la societat i també l’animació comunitària amb la finalitat de promoure activitats de grup per tal que siguen les pròpies persones d’una comunitat els que assumisquen la seua problemàtica i busquen les solucions.

4. Programes de Convivència i Reinserció Social, orientats a promoure la convivència social i familiar i a possibilitar la integració en la comunitat, tot això mitjançant serveis d’assessorament i orientació, accions divulgatives generals i ajudes a mancances familiars i de situacions conflictives amb la finalitat de:
a. Prevenir i posar remei als problemes derivats de la desintegració familiar.
b. Procurar la solució de situacions de mancances, per mitjà del foment de mitjans de reinserció per a col·lectius amb alt risc de marginalitat.

5. Programes de Lleure i de Temps Lliure, que podran ser gestionats per l’administració de la Generalitat, per les entitats locals en el seu àmbit territorial i per institucions o associacions promogudes per la iniciativa privada.

6. Programes que tindran com a objectiu l’atenció de les necessitats bàsiques d’aquells ciutadans i ciutadanes que no les puguen abordar per si mateixos, mitjançant la gestió de les prestacions econòmiques.

7. Programes de Prevenció i Reinserció Social que tindran com a objectiu el desenvolupament de la intervenció social en persones o grups d’alt risc que necessiten ajuda per a la prevenció dels seus conflictes i la seua inserció personal en el medi social.

 

B. PROGRAMES ESPECÍFICS D’INTERVENCIÓ
1. Programa d’absentisme escolar
Es tracta d’un taller coordinat amb diversos centres educatius de la comarca. Una educadora social dels Serveis Socials de la Mancomunitat de Municipis de la Safor treballa amb els menors absentistes per recomanació dels professors de cada centre educatiu. L’objectiu és evitar l’absentisme escolar entre els alumnes i reforçar els seus coneixements.

2. Programa d’atenció a famílies
Els Serveis Socials Generals tenen encomanada, segons la llei que els regula, la funció d’oferir una primera resposta als conflictes de família i infància, mitjançant actuacions d’informació, assessorament, gestió d’ajudes econòmiques, cooperació i intervenció immediata. Aquest programa porta a cap actuacions tendents a la protecció i estabilització de la família, així com del benestar dels menors.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Usamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su visita por medio del análisis de sus hábitos de navegación. Si continua usando nuestra web consideraremos que acepta su uso. Puedes consultar en Más información

Cerrar