Les actuals, de vapor de sodi d’alta pressió, a més d’un elevat consum d’energia i en despeses de manteniment, es troben al final de la seua vida útil i seran substituïdes per tecnologia led. El canvi, finançat al 50% per l’IVACE, s’ha adjudicat a l’empresa Vertia Ingenieria per un import de 119.004,34 € IVA exclòs.

Bellreguard ha començat a canviar les 566 lluminàries públiques del poble. Les actuals, de vapor de sodi d’alta pressió, a més d’un elevat consum d’energia i en despeses de manteniment, es troben al final de la seua vida útil i seran substituïdes per tecnologia led la qual cosa, segons l’auditoria energètica realitzada prèviament permetrà passar de 69.570,20 € de cost anual a 24.389,68 €, és a dir, 45.180,52 € menys a l’any en passar d’un consum de 585.455 kWh a 205.246,8. Com valora l’alcalde, Àlex Ruiz, «El canvi d’enllumenat demostra que la sostenibilitat mediambiental suposa un estalvi econòmic i millora la qualitat; disminuïm l’emissió de CO2 alhora que augmentem significativament la qualitat lumínica». El canvi, finançat al 50% per l’IVACE, s’ha adjudicat a l’empresa Vertia Ingenieria per un import de 119.004,34 € IVA exclòs i, com assenyala el regidor d’Hisenda, Joan Marco «estarà amortitzat en poc més de set anys o encara menys en cas de pujar el preu de la llum; d’una banda per la reducció de la despesa i, de l’altra, per la subvenció del 50% a fons perdut i el finançament a 96 mesos sense interessos de la resta».

L’eficiència energètica del nou sistema suposa l’increment de les hores de vida de la font de llum ja què el fabricant garantix una vida útil superior a les 100.000 hores de funcionament. A més, millora la qualitat de la il·luminació perquè els leds oferixen un major índex de reproducció cromàtica comparada amb les actuals, la qual cosa suposarà que objectes, persones i colors es vegen millor. Tot això mantenint els nivells lumínics existents gràcies a l’ús de lluminàries de major rendiment amb làmpades de menor potència regulació de flux lluminós gràcies a un driver que permet seleccionar cinc nivells de regulació de potència en diferents trams horaris; i nous sistemes de control d’encesa i telegestió amb programador astronòmic.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Usamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su visita por medio del análisis de sus hábitos de navegación. Si continua usando nuestra web consideraremos que acepta su uso. Puedes consultar en Más información

Cerrar