“Sumar per a governar-nos el territori” vol repensar les actuals divisions administratives en favor d’altres més eficaces i eficients. Els dos pròxims Dimecres i dijous es debatrà a València i Bellreguard al voltant de l’Àrea Metropolitana i les Comarques Centrals Valencianes.

Amb el concert de Carles Dénia, l’exposició Art dels 70, poètiques del trencament que es podrà visitar durant tot el mes i la conferència inaugural del professor Andreas Hildenbrand, la Casa de Cultura de Bellreguard es va convertir des del divendres en l’epicentre de les reflexions sobre el País. “Sumar per a governar-nos el territori” vol repensar les actuals divisions administratives en favor d’altres més eficaces i eficients i va comptar amb la presència del conseller d’Hisenda, Vicent Soler, que va recordar que «Les divisions provincials són del segle XIX, no del XXI, i que es reflexione sobre això a Bellreguard és d’una lucidesa increïble». Precisament el president del Consorci de les Comarques Centrals Valencianes (CCCV) i alcalde d’Alcoi, Toni Francés, va incidir en què «som un territori que compatix complicitats i elements culturals, turístics i econòmics, a més de la voluntat de treballar per a millorar la vida dels ciutadans».

D’això en debatran els millors especialistes de l’Estat, els tècnics i responsables municipals que s’han inscrit i tots aquells que vullguen sumar-se a partir de les 19:30 hores en les jornades al voltant de l’Àrea Metropolitana de València i les Comarques Centrals Valencians (CCV) que se celebraran, respectivament, al Centre Octubre de Cultura Contemporània i la Casa de Cultura de Bellreguard dimecres i dijous d’esta setmana i la vinent.

En la presentació de les jornades, el conseller va estat acompanyat pel regidor de Promoció Econòmica de Bellreguard, Joan Marco, que va emfasitzar que les Converses han sumat enguany organitzadors -el CCCV, la Fundació Nexe i el CEIC Alfons el Vell- «la qual cosa mostra que no estàvem equivocats quan vam crear este espai», un espai que el seu coordinador, Néstor Novell, va qualificar de «fòrum per a debatre intel·ligentment temes transcendentals per al futur del País».

Per a fer-ho, passaran per les Converses Mariona Tomàs, que parlarà de l’Àrea Metropolitana de Barcelona; Ana Sancho de política territorial al País Basc i l’Àrea Metropolitana de Bilbao; Joan Vicente Rufí de xarxes de ciutats a Catalunya; Lluís Ferrando i Vicent Doménech dels Pla d’Acció Territorial de la Generalitat Valenciana; Lluís del Romero d’àrees metropolitanes a Europa; Andrés Boix d’una nova administració valenciana en el context europeu; Ramon Marrades de la Marina de València; Pau Rausell de la cultura com actiu econòmic a les CCV; Rafael Boix dels costos de la no-Àrea Metropolitana de València; i Josep A. Ybarra del canvi del model productiu a les CCV.

Les Converses de maig, a més dels organitzadors esmentats, compten amb la col·laboració de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL) i l’associació cívica Malalts de Ciutat, a més de la col·laboració del departament d’Urbanisme de la Universitat Politècnica de València, la Fundació Horta-Sud, València Turisme de la Diputació i l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la vostra visita per mitjà de l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continua usant la nostra web considerarem que n'accepta l'ús. Pots consultar en Més informació

Tancar