Els comerciants associats de Bellreguard van traslladar el que consideren que ha ser el camí a seguir a curt i mitjà termini per a dinamitzar el sector. La promoció del comerç local, l’eliminació de les bosses de plàstic i les places d’aparcament i zones de càrrega i descàrrega, entre els temes tractats.

L’alcalde de Bellreguard, Alex Ruiz, acompanyat del regidor responsable de l’àrea de Promoció Econòmica i de Comerç, Joan Marco, han rebut recentment a la nova directiva de l’Associació de Comerciants de Bellreguard (ACOBELL) per tal de conéixer les persones que arran la seua darrera assemblea, han assumit el lideratge. Una vegada presentat el nou equip directiu, la reunió va tractar algunes de les qüestions d’interés per al col·lectiu per tal de traslladar als responsables polítics les claus del que consideren ha de ser el camí a seguir en el curt i mitjà termini per tal de dinamitzar el sector i animar amb això a l’augment de la confiança dels comerços locals en la utilitat de l’associació que els representa com ara la promoció publicitària del comerç local en general i de l’associat en particular; l’aposta per un comerç més responsable amb les qüestions mediambientals amb l’eliminació progressiva del plàstic mitjançant l’elaboració d’un pla que incloga, a més a més, accions per a conscienciar no sols adreçades a consumidors i consumidores, sinó també a l’escola; i tot allò relacionat amb les places d’aparcament i la seua adequada senyalització i les zones de càrrega i descàrrega. Per al regidor de l’àrea, Joan Marco, «este primer contacte ens encoratja mútuament a treballar de valent i des de la màxima complicitat per tal de donar un nou impuls a l’economia local representada per un dels seus sectors més importants a Bellreguard com és el comercial. L’Ajuntament vol donar suport a qualsevol iniciativa que tinga com objectiu millorar les condicions que permeten la generació d’ocupació i d’activitat econòmica, fets imprescindibles per poder progressar com a societat».

També es va proposar el tractament del pla comercial local redactat l’any 2011 gràcies a una ajuda de la Conselleria de Comerç, actualitzant els seus continguts i conclusions per tal de fer-lo servir en l’actualitat com eina de treball, o la possibilitat que Bellreguard esdevinguera amfitrió d’una jornada de treball amb associacions d’altres pobles del nostre territori amb les quals poder intercanviar experiències i coneixements al voltant de l’acció comercial col·lectiva. La igualtat i un manual de bones pràctiques per al comerç associat en clau de gènere i l’impuls i ajuda a la redacció de plans empresarials d’igualtat a les empreses amb més plantilla, les noves tecnologies, la col·laboració amb els esdeveniments desenvolupats al poble des de l’àmbit públic o privat, una campanya per aconseguir més associats, el comerç excel·lent, la participació d’ACOBELL en la “Mesa d’Entitats de Bellreguard” un organisme creat en el context del reglament de participació ciutadana aprovat en aquesta legislatura, i algunes altres qüestions com la possibilitat de la celebració d’un esdeveniment per a la venda d’estocs van estar també tractats al si d’aquesta fructífera reunió entre ambdues entitats.

Finalment, la directiva de l’associació es comprometia a remetre un formulari a tots els seus comerços associats, amb l’objectiu de recollir més idees, demandes i suggeriments del sector, per tal de tractar-los en una pròxima reunió, on també hi ha el compromís d’anar concretant els diversos punts tractats en aquest primer encontre institucional. La reunió es va desenvolupar en un ambient distés com pertocava em tractar-se d’una primera presa de contacte, i amb les millors intencions de col·laboració futura entre el sector privat representant del menut comerç i de proximitat, amb l’administració local.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Usamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su visita por medio del análisis de sus hábitos de navegación. Si continua usando nuestra web consideraremos que acepta su uso. Puedes consultar en Más información

Cerrar