• Àlex Ruiz: “Els veïns i veïnes podran participar de les decisions i controlar també la gestió”

L’Observatori de l’Aigua de Bellreguard comença a caminar. Aquest dimarts va celebrar el ple constitutiu d’aquest òrgan amb la qual el municipi dóna una pas més en el camí de la transparència i, sobretot, a l’hora d’involucrar a veïnes i veïns en les polítiques públiques relatives a un assumpte de primer orde: la gestió d’un bé de primera necessitat com l’aigua.

Els participants en la sessió de constitució.

Cal recordar que l’Ajuntament de Bellreguard va ser pioner, en ser el primer de tot el País Valencià en crear un Observatori Ciutadà de l’Aigua, que ara es posa en marxa una volta constituït el ple. Aquest està integrat pel regidor de l’Aigua, Àlex Ruiz; el regidor de Participació Ciutadana; Juanjo Giner; un representant de cada grup polític amb representació municipal (Compromís, PSPV i PP); tècnics del servei municipal de l’Aigua; i diverses entitats convidades a formar part per la seua tasca en els àmbits econòmic, educatiu, social i associatiu. Són, en concret, l’associació de comerç Acobell, la d’hostaleria Bellmar, les AMPA del col·legi Gregori Mayans i de l’institut Joan Fuster, el projecte Bellreguard Sostenible, l’Associació de Dones de Bellreguard i la Mesa d’Entitats.

En la sessió de constitució, Àlex Ruiz va fer una introducció repassant en quina situació se trobava al servei d’aigua abans de ser municipalitzat l’any 2018, i es va lliurar un informe sobre la situació i evolució del servei des d’aquell any fins a aquest 2022, que es pot consultar al web de l’Observatori de l’Aigua.

Així mateix, la cooperativa La Dula va explicar quin és el funcionament de l’Observatori.

En una propera sessió, es triarà la presidència de l’Observatori, es ratificarà la vicepresidència, que correspon a la Mesa d’Entitats, i s’incorporarà a representants de la ciutadania no associats. A tal efecte, s’obrirà un procés per a la presentació de candidatures.

“La municipalització del servei d’aigua ha redundat a Bellreguard en una indubtable millora del servei i ara, a més, fem partícip a la ciutadania, que deixa de ser un mer subjecte passiu, doncs amb l’Observatori podrà participar de les decisions en matèria hídrica i controlar també la gestió”, explica el regidor de l’Aigua, Àlex Ruiz.

De fet, apunta el regidor de Participació Ciutadana, Juanjo Giner, l’Observatori “sistematitza la rendició de comptes davant la ciutadania, facilitant el control comunitari d’un bé bàsic com l’aigua i genera espais de cogestió i codecisió en la gestió hídrica, en la mateixa línia que en altres processos participatius posats en marxa aquests darrers anys a Bellreguard”.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la vostra visita per mitjà de l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continua usant la nostra web considerarem que n'accepta l'ús. Pots consultar en Més informació

Tancar