S’ha mantingut la participació amb mig miler majors de 16 anys que han votat a què dedicaran els 36.500 euros de la partida dels pressupostos participatius. L’any passat, entre d’altres, es van posar 61 arbres i 17 papereres, es va realitzar la coberta de l’escoleta, un parc caní o la llar juvenil nocturna.

El veïnat de Bellreguard ha decidit prioritzar el condicionament de la plaça de la Valldigna i instal·lació d’un parc caní a la platja per un import estimat de 20.000€; la millora de les instal·lacions esportives al carrer Belló i la pista poliesportiva per 6.000€, la mateixa quantitat que es destinarà al cobriment de les grades del camp de futbol; i la creació d’un jardí botànic al parc Joan Pellicer de 3.000€. Com explica l’alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, «La participació ciutadana permet que ens marquen l’agenda cada dia i no cada quatre anys, a més de la satisfacció de donar resposta a les demandes reals».

489 votants majors de 16 anys, el 11’87% dels que podien fer-ho, han participat en la votació on havien d’ordenar tres de les deu propostes validades pel Consell de Participació Ciutadana. Les quatre sumen 35.000 euros i la que s’ha quedat a les portes, el condicionament de l’Espai Participa a les Escoles Velles, està en valorada en 21.000€. Tot i això, el govern municipal ja va executar l’any passat algunes de les que no havien entrat en els 20.000 euros pressupostats. La sisena més votada ha estat un parc de cal·listènia de 20.000€; la setena la retirada i reubicació dels fanals al carrer del Rei En Jaume per 4.000 euros; la huitena un rocòdrom i l’ampliació de la zona d’skate per 20.000€; la novena un banc d’ordinadors portàtils de 6.000€; i la darrera, el cobriment de la plaça del Tirant per 15.000€.

L’any passat, en la primera experiència de pressupostos participatius, es van plantar 61 arbres i es van instal·lar 17 papereres, es va realitzar la coberta de l’escoleta, un parc caní, la llar juvenil nocturna, la instal·lació d’una font d’aigua en la zona esportiva de la platja i la d’engronsadores de bebès als parcs públics, així com unes barres de cal·listènia. Enguany, la partida ha experimentat un increment del 80% respecte a l’any anterior i ha rebut 93 propostes, nou més que en la primera experiència.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Usamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su visita por medio del análisis de sus hábitos de navegación. Si continua usando nuestra web consideraremos que acepta su uso. Puedes consultar en Más información

Cerrar