• Les iniciatives dels Pressupostos Participatius Socials 2020 (tècnica sociosanitària, ajudes per a extraescolars, beques de menjador, i un programa de voluntariat) contribueixen també a pal·liar els efectes de la crisi de la Covid-19 sobre els més desprotegits

La participació ciutadana és, aquests darrers anys, un dels fils conductors de les polítiques de l’Ajuntament de Bellreguard i la seua manifestació més visible pot ser l’edició anual dels Pressupostos Participatius, amb els quals els veïns i veïnes del poble plantegen i trien accions i projectes a desenvolupar amb càrrec al pressupost municipal.

La darrera edició, la de l’any de 2020, va estar a més una edició especial. La crisi sanitària provocada per la pandèmica de la Covid-19 va fer que la Regidoria de Participació Ciutadana reorientara els Pressupostos Participatius dedicant-los exclusivament a projectes i iniciatives que tingueren un rerefons social i, per tant, contribuïren a pal·liar l’impacte de l’epidèmia de coronavirus sobre els bellreguardins i bellreguardines. Entre aquests projectes nascuts de la implicació ciutadana i que ja estan en marxa hi destaquen els següents:

  • Tècnica sociosanitària. Contractació d’una tècnica sociosanitària, amb titulació en Psicologia, que en coordinació amb els Serveis Socials municipals presta un servei d’atenció a persones majors i/o amb problemes de discapacitat, així com a les seues famílies. En l’actualitat està destinada a atendre a 8 persones.
  • Beques extraescolars. Un total de 14 xiquets i xiquetes s’han vist beneficiats de les beques posades en marxa amb els Pressupostos Participatius Socials, que impliquen una subvenció del 70% o del 90% d’extraescolars com ballet, música, taekwondo, karate o futbol.
  • Beques menjador. Serveixen per a complementar les beques de la Conselleria d’Educació per a tots aquells alumnes als qui no els cobreix el 100%. A més, també amb aquestes beques es va cobrir, durant l’estiu passat, l’alimentació dels alumnes que rebien la beca de la Conselleria, amb un total de 28 beneficiaris.
  • Bellreguard sostenible (voluntariat ecològic i social). El quart projecte eixit dels Pressupostos Participatius Socials ha comptat amb 18 participants en la modalitat ambiental i amb un brup de 30 xiquets i xiquetes i altres 5 voluntaris en la modalitat social.

Tots aquests projectes tenen a més “una doble virtut”, segons explica el regidor de Participació Ciutadana, Juanjo Giner. “Per una banda, aprofundim en la línia d’obrir els assumptes municipals a la participació dels veïns i veïnes, posada en marxa per l’equip de govern; i, per altra, millorem el benestar social dels més vulnerables en un moment de dificultats com les provocades per la crisi de la Covid-19”.

El carril bici, en estudi

Per altra banda, quant a la que va ser la proposta més votada dels Pressupostos Participatius Socials, que consistia en la creació d’un carril bici, la Policia Local i els tècnics de l’Ajuntament estan estudiant el possible traçat i les seues connexions, amb la intenció que el projecte compte amb totes les garanties de seguretat.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Usamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su visita por medio del análisis de sus hábitos de navegación. Si continua usando nuestra web consideraremos que acepta su uso. Puedes consultar en Más información

Cerrar