• El nou element de mobiliaria urbà ubicat junt a l’entrada al col·legi ha estat confeccionat amb els taps de plàstic arreplegats amb la campanya Reciclaeduca

Aquest dilluns 17 de maig, Dia Mundial del Reciclatge, ha culminat al col·legi públic Gregori Mayans i Ciscar el projecte Reciclaeduca amb un símbol que perdurarà per a deixar constància de la importància de cuidar el medi ambient: el Banc de la Sostenibilitat. Fet amb els taps de plàstic recol·lectats en els contenidors dipositats en diferents punts del poble amb aquesta campanya , aquest banc ha estat instal·lat junt a l’entrada de l’escola, i en ell es pot llegir un lema: ‘Asseguts en la cultura del reciclatge’.

El Banc de la Sostenibilitat és la culminació d’un projecte que ha dut al CEIP Gregori Mayans i Ciscar una sèrie de tallers durant el curs amb l’objectiu de fomentar el reciclatge, reduint la contaminació i apostant per la recuperació de matèries primeres. En definitiva, com diu el regidor de Medi Ambient, Marcos Haro, “a partir de les tres R (Reduir, Reutilitzar, Reciclar), s’ha tractat de sensibilitzar per tal d’aconseguir un canvi d’actitud cap al medi ambient. I tot, ha destacat, amb el treball conjunt de l’Ajuntament “amb els professors i professores, la direcció del centre i la consultoria Pro Actives”.

Efectivament, el col·legi s’ha bolcat en la iniciativa. “El nostre centre educatiu aposta per formar a l’alumnat en el sentit cívic i ètic de corresponsabilitat” i, en aquest sentit, “és clau l’educació per a la sostenibilitat, entesa com un procés permanent i participatiu d’aprenentatge”, segons explica la directora del CEIP Gregori Mayans i Ciscar, Esther Garcia.

Al col·legi, ha afegit, “la dinamització i el suport de l’educació per a la sostenibilitat es du a terme a través del treball diari d’objectius destinats al reciclatge, la reutilització i la reducció com a element nuclear del nostre projecte ecològic de centre”. En aquest sentit, “hem treballat conjuntament amb la Regidoria de Medi Ambient en un projecte de tallers de reciclatge, que han tingut una acceptació extraordinària i un impacte immediat en l’alumnat”, segons la directora.

En l’acte d’inauguració ha estat present, a més de Marcos Haro i Esther Garcia, la presidenta de l’AMPA, Lydia Martí.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la vostra visita per mitjà de l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continua usant la nostra web considerarem que n'accepta l'ús. Pots consultar en Més informació

Tancar