• La Casa de Cultura torna a oferir en aquest primer semestre una ampla mostra del millor del teatre valencià actual

La programació escènica ‘…a l’Era’ torna en aquest 2023 en la seua quarta edició. La proposta de l’àrea de Cultura Democràtica de l’Ajuntament de Bellreguard reapareix como una cita ja consolidada i referencial, que cada any puja a l’escenari una mostra del millor de les arts escèniques valencianes.

‘…a l’Era’ arranca amb cinc espectacles a la Casa de Cultura de Bellreguard, el primer dels quals tindrà lloc el 25 de febrer (20h). Una mirada a la creació del discurs destructiu i populista de la ultradreta titolada ‘Bannon’, que duu la signatura d’Eva Zapico i Miguel Sweeney.

‘Aus migratòries’ és el nom del muntatge que, en el seu 25 aniversari, oferirà la companyia Teatro de lo Inestable. En horari lectiu (12h) i amb l’alumnat de l’IES Joan Fuster, l’obra posa en escena una història real: la d’una dona molt petita que va haver de migrar en l’Espanya pobra i cacic dels 60, que exemplifica milers d’històries semblants d’aquella època.

El 24 de març (20h), amb ‘El último poema de Miguel Hernández’, la companyia Moriarty & Holmes pujarà a l’escenari de la Casa de Cultura un espectacle poètic i musical que dona veu al gran poeta valencià i totes les persones represaliades pel feixisme, i que estarà acompanyat per la banda de música de Bellreguard.

La prestrena de ‘Ferrament(r)es’, del polifacètic Gabriel Ochoa i la seua República del Llapís ens portarà el 25 de març (18h) a un món minúscul i de joc poètic amb la vella caixa d’eines. Un espectacle per a tots els públics que naix dins del programa Graners de Creació 2023-2025, amb el suport d’Espai Inestable i l’Ajuntament de Bellreguard.

La programació d’aquest primer semestre de ‘…a l’Era’ la tancarà Crit Companyia de Teatre amb ‘La corporació’ (6 de maig, 20h). Un treball sobre política d’eleccions municipals, de campanyes i d’alcaldes que ens recorden que estem en temps de futurs incerts.

Amb els cincs primers espectacles de l’edició del 2023 de ‘…a l’Era’, Bellreguard consolida la seua programació escènica estable i, segons explica el regidor de Cultura Democràtica, Juanjo Giner, “ens recorda que portem quatre anys apostant per ser una trinxera cultural plena de futurs, de crits, d’al·legats, de torns i de vida”.

Enguany, el cartell que il·lustra tota aquesta programació és obra de Laura Carbonell, i evoca un món en impàs: entre la deconstrucció del vell món i el naixement del nou, on la cultura renaix de les cendres amb més força, trencant marcs mentals establerts, habitant nous espais escènics, capgirant la societat.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la vostra visita per mitjà de l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continua usant la nostra web considerarem que n'accepta l'ús. Pots consultar en Més informació

Tancar