• La Junta de Govern aprova les bases per a optar a les ajudes a la vacunació en aquest any 2022
  • Els interessats poden sol·licitar-les a partir del 15 d’octubre i fins al 31 de desembre

L’Ajuntament de Bellreguard subvencionarà la adquisició i administració de la vacuna Bexsero a xiquets i xiquetes empadronats al poble. A tal efecte, la Junta de Govern Local va donar via lliure ahir a la convocatòria i les bases que regiran l’atorgament de les ajudes, que seran de 106,5 euros per dos dosis per menor nascut, adoptat o acollit legalment durant més de sis mesos.

Bexsero és el nom comercial de la vacuna que protegeix de la meningitis de tipus B, un injectable altament aconsellat per a la població infantil a partir de dos mesos de vida. La subvenció que ara impulsa el Consistori cobreix el 100% de la seua adquisició i administració, de manera que “la vacunació no suposarà cap cost per als beneficiaris de l’ajuda, ja que l’import de l’ajuda és exactament l’actual preu de la vacuna en la farmàcia”, ha recalcat l’alcalde, Joan Marco.

La regidora de Sanitat, Sandra Gadea, ha recordat que la llei de Règim Jurídic de la Comunitat Valenciana atorga als ajuntaments competències en participació en la gestió de l’atenció primària de la salut, i és per això que al Consistori “hem decidit llançar aquestes ajudes, doncs protegir a la nostra població de malalties perilloses com ara la meningitis B és una prioritat per al govern de Bellreguard”.

Tota la informació necessària per a optar a les ajudes està ja exposada a la secció Tauler d’Anuncis del web de l’Ajuntament de Bellreguard, en aquest enllaç: https://bellreguard.sedelectronica.es/board

Les ajudes podran sol·licitar-se a partir de demà, dissabte 15 d’octubre, i fins el 31 de desembre. Per a beneficiar-se d’elles, els sol·licitants han de complir els següents requisits: ser espanyol o estranger resident legal a territori espanyol; estar empadronats a Bellreguard tant el menor com els membres de la unitat familiar, almenys 6 mesos abans de la sol·licitud; no haver estat privats totalment o parcialment de la pàtria potestat dels seus fills o la tutela dels quals haja estat assumida per una institució pública; haver-se produït el naixement, adopció o acolliment del menor dins de l’any 2022; no haver estat sol·licitada per un altre membre de la mateixa unitat familiar o per l’altre progenitor, adoptant o acollidor; en cas de separació o divorci, qui tinga la guarda i custòdia; i no tindre cap deute pendent amb l’Ajuntament de Bellreguard, en la Seguretat Social i amb l’Agència Tributària.

Amb la sol·licitud s’haurà d’aportar una còpia del document acreditatiu de la pàtria potestat o acolliment del menor, una declaració responsable i un full de manteniment de tercers en model normalitzat (dades bancàries).

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la vostra visita per mitjà de l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continua usant la nostra web considerarem que n'accepta l'ús. Pots consultar en Més informació

Tancar