• Els treballs, amb un cost de 1.851 euros, han inclòs la restauració de dues de les esferes i una de les agulles, treballs de pintura i canvi de la il·luminació
Dues de les esferes del rellotge, ja reparat.

El rellotge del campanar de l’església de Sant Miquel torna a lluir amb tot l’esplendor original, gràcies les tasques de reparació i rehabilitació que s’acaben de dur a terme. Uns treballs encomanats per la Regidoria de Patrimoni que dirigeix l’alcalde, Àlex Ruiz, i que han suposat una inversió de 1.851,30 euros.

Feia dècades que no s’invertia en la posada a punt del rellotge públic situat al campanar de l’església de Sant Miquel. Dues de les quatre esferes estaven deteriorades i una de les agulles estava solta i presentava risc de caure. De la intervenció s’ha encarregat un expert rellotger com Francisco Gómez Jiménez, de Rafelbunyol, qui ha realitzat la revisió i posada a punt del rellotge i tot el seu sistema de funcionament, inclòs el mecanisme que produeix el so de les campanes que donen els quarts i les hores.

Els treballs han inclòs, a més, la reparació de les dues esferes deteriorades i una de les agulles del rellotge, així com la restauració de la pintura dels números de les hores, i el canvi de la il·luminació nocturna de les esferes a tecnologia LED.
Les dimensions del rellotge són cridaneres: el mecanisme inclou dues campanes que donen les hores (la més gran, que pesa 500 kg) i els quiarts (300 kg). Per altra banda, les esferes del rellotge tenen un diàmetre de metre i mig.

L’alcalde, Àlex Ruiz, ha agraït l’interés i col·laboració mostrats pel veí Fernando Fornet “per a dur a terme aquesta actuació per posar a punt el rellotge públic que presideix les hores a Bellreguard”.

Un apunt històric

També ha contribuït a fer realitat aquesta rehabilitació tota la informació recabada per Paco Muñoz, cap dels serveis municipals de l’Ajuntament i estudiós de la història local. El rellotge mecànic del campanar de Sant Miquel va ser adquirit l’any 1947 per l’Ajuntament, sent alcalde Ernesto Orts Pellicer, a Manufacturas Blasco de Relojes Públicos de Tarragona, com així consta en el llibre d’actes correspondent a l’Arxiu Municipal.

Aleshores es va decidir instal·lar-ho al campanar de l’església. El 15 de abril de 1946, según consta al llibre d’actes municipal, es pronunciaren per l’alcalde aquestes paraules: “…y también lo conveniente que seria para la población en general, el que fuera colocado en la Torre de la nueva Iglesia Parroquial un reloj público”.

El seu cost va ser en aquell moment de 109.792,60 pesetes, i es va pagar en 10 anualitats, a raó de 10.979,26 cèntims, entre 1947 i 1956.

Josep Blasco va ser el rellotger encarregat de la seua instal·lació, sent mosén Josep Silvestre Monzó el rector de l’església.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la vostra visita per mitjà de l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continua usant la nostra web considerarem que n'accepta l'ús. Pots consultar en Més informació

Tancar