• Balanç del primer any de funcionament del servei a Bellreguard, Miramar, Piles, Daimús i Guardamar

L’empresa que gestiona el servei de captura de porcs senglars a Bellreguard i altres quatre municipis de l’entorn (Miramar, Piles, Daimús i Guardamar), ICS Control, va capturar el passat any 2002, quan va començar a operar, un total de 382 animals.

La xifra la dona un ample reportatge publicat pel diari Levante-EMV que aborda la problemática de la proliferació de porcs senglars a la Safor i les mesures posades en marxa per al control de la població d’aquests animals.

Aquesta sobrepoblació de porcs senglars està ocasionant, en els darrers anys, perjuís de diversa índole. Principalment, danys als camps de cultiu i els seus sistemes de regadiu, però també s’han convertit en un perill per a la seguretat vial.

En no tindre depredadors naturals, sistemes de captura com el posat en marxa a Bellreguard, Miramar, Piles, Daimús i Guardamar són el recurs que tenen els ajuntament per tal de reduir el nombre de porcs. El mètode emprat és el de la instal·lació de gàbies amb càmeres de fototrampeig. A l’interior de la gàbia es posa aliment per atraure els animals, i quan les càmeres detecten que hi han entrat, es tanca la porta per control remot.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la vostra visita per mitjà de l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continua usant la nostra web considerarem que n'accepta l'ús. Pots consultar en Més informació

Tancar