Participaran el prestigiós Andreas Hildenbrand i hi haurà quatre sessions a Bellreguard i València amb importants experts bascos, catalans i valencians. Una exposició pictòrica sobre la generació del 70 i el concert de Carles Dénia completen les activitats de les jornades que han obert la inscripció en fundacionexe.org

 

Les Converses de maig, una iniciativa de l’Ajuntament de Bellreguard sorgida fa tres anys amb l’objectiu de convertir Bellreguard en un punt anual de trobada d’intel·lectuals i especialistes per a conversar sobre el País, la seua realitat i els reptes de futur ha involucrat enguany a l’organització el Consorci de les Comarques Centrals Valencianes (CCCV), la Fundació Nexe, el CEIC Alfons el Vell, l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL) i l’associació cívica Malalts de Ciutat. A més, comptaran amb la col·laboració del departament d’Urbanisme de la Universitat Politècnica de València, la Fundació Horta-Sud, València Turisme de la Diputació i l’associació valenciana Tirant lo Blanc. Com assenyala el regidor de Promoció Econòmica de Bellreguard, Joan Marco «L’objectiu és posar a l’abast de tècnics, polítics i públic en general, models, tècniques i polítiques adreçades al futur de dos territoris valencians: les CCV i l’AMV».

Amb el lema “Sumar per a governar-nos el territori”, les Converses d’enguany comptaran amb la conferència inaugural del geògraf i politòleg Andreas Hildenbrand sobre les xarxes de cooperació entre ciutats com a instrument de gobernança territorial, i quatre sessions de vesprada, dues a Bellreguard i dues a València, per a parlar del futur de les Comarques Centrals Valencianes i l’Àrea Metropolitana de València (AMV). Començaran divendres 11 de maig a les 19 hores a l’ajuntament de Bellreguard amb la presentació i la conferencia d’Hildenbrand per a inaugurar, a continuació, una exposició de pintura d’artistes dels anys 70 i disfrutar de la música en directe de Carles Dénia.

Les terceres Converses de maig comptaran amb autèntics especialistes valencians i de la resta de l’estat: Mariona Tomàs sobre l’Àrea Metropolitana de Barcelona; Ana Sancho sobre la política territorial al País Basc i l’Àrea Metropolitana de Bilbao; Joan Vicente Rufí sobre les xarxes de ciutats a Catalunya; Lluís Ferrando i Vicent Doménech sobre el desenvolupament dels Pla d’Acció Territorial de la Generalitat Valenciana; Lluís del Romero sobre les experiències de les àrees metropolitanes a Europa; Andrés Boix sobre les línies bàsiques d’una nova administració valenciana en el context europeu; Ramon Marrades sobre l’experiència de la Marina de València; Pau Rausell sobre el rol de la cultura com actiu econòmic a les CCV; Rafael Boix sobre els costos de la no-Àrea Metropolitana de València; i Josep A. Ybarra sobre el canvi del model productiu a les CCV.

Les jornades estan coordinades per Nèstor Novell i Josep Sorribes. Els dies 16 i 23 de maig per la vesprada al Saló de Graus de la Facultat de Filologia de València i, els dies 17 i 24 de maig de vesprada a la Casa de Cultura de Bellreguard, es realitzaran les aules de formació dirigides a especialistes i persones interessades -que poden matricular-se ja en www.fundacionexe.org– i a partir de les 19:30, els debats oberts de lliure assistència. Les jornades s’adrecen a l’administració valenciana i, als principals agents involucrats en qüestions territorials: l’administració i tècnics municipals i de les mancomunitats, agents de desenvolupament local, agents locals de caràcter social, mitjans de comunicació, partits polítics, sindicats, associacions empresarials, universitats i institucions de formació i de cultura, així com les personalitats diverses amb capacitat de generar opinió.

 

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la vostra visita per mitjà de l'anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si continua usant la nostra web considerarem que n'accepta l'ús. Pots consultar en Més informació

Tancar