• La posada en marxa de 64 plaques solars permetrà a més obtindre bonificacions en la factura municipal aportant l’excedent de producció a la xarxa elèctrica

L’edifici de l’Ajuntament i Casa de Cultura de Bellreguard són ja energèticament autosuficients. Aquests dies han entrat en funcionament les plaques solars instal·lades a la teulada, que no només van a permetre abastir d’electricitat a aquestes instal·lacions, sinó que a més produiran un excedent que permetrà reduïr la factura municipal de llum.

En total són 64 les plaques solars instal·lades per l’àrea municipal de Gestió Sostenible del Municipi i que ja estan en funcionament, amb una producció d’energia estimada 28 Kw en total (450W per cadascuna de les plaques). Així, una vegada s’obtinga l’autorització que ja es tramita davant la Generalitat, es podrà injectar l’excedent d’electricitat a la xarxa, i amb això obtindre una bonificació en la factura quan les plaques no produisquen, com per la nit, encara que aquest tipus d’instal·lació genera electricitat fins i tot amb la llum de lluna.

La instal·lació de les plaques solars ha suposat finalment una inversió de 20.568,79 euros, finançats al 80% pel pla Reacciona de la Diputació de València. I amb la seua posada en marxa, “donem un altre pas per a fer de Bellreguard un municipi més sostenible i més compromès amb l’entorn, alhora que podem generar també un estalvi econòmic”, segons ha destacat l’alcalde i responsable de l’àrea de Gestió Sostenible del municipi, Àlex Ruiz.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Usamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su visita por medio del análisis de sus hábitos de navegación. Si continua usando nuestra web consideraremos que acepta su uso. Puedes consultar en Más información

Cerrar