L’última aparició pública de l’assagista de Sueca abans de morir va ser en una conferència a Bellreguard sobre Josep Pla que es conservava en un format d’enregistrament desfasat. L’alcalde i el regidor de Cultura la van lliurar ahir a la biblioteca, junt amb el Nou viatge al País Valencià de Néstor Novell i Josep Sorribes i Diània, terra nostra de Just I. Sellés.

El 23 d’abril de 1992, Joan Fuster va fer la seua última aparició pública a Bellreguard amb una conferència sobre Josep Pla. Aquell enregistrament ha estat ara passat a DVD perquè tot el món el puga disfrutar. L’alcalde, Àlex Ruiz, el farà arribar al CEIC Alfons el Vell, propietari de la còpia original; el regidor d’Educació, Jaume Borràs, en va fer lliurament a l’institut de Bellreguard, que porta el nom de l’assagista suecà; i el regidor de Cultura, Marcos Haro, el va portar ahir a la biblioteca municipal junt amb el Nou viatge al País Valencià de Néstor Novell i Josep Sorribes i Diània, terra nostra de Just I. Sellés. Com valorava Haro: «Es tracta de tres documents que expliquen i ens definixen com a poble des d’un punt de vista intel·lectual, econòmic i geogràfic que calia posar a l’abast de totes les bellreguardines i bellreguardins».

Els dos volums de Nou viatge al País Valencià són una indagació sobre la realitat social, econòmica i humana del País Valencià i sobre les perspectives de futur en l’època post-crisi. Comarca a comarca, amb àmplies incursions històriques, en diàleg amb interlocutors locals i l’aportació de la bibliografia precedent, es presenta un quadre de conjunt de les possibilitats i dificultats actuals del territori valencià. Pel que fa a Diània, terra nostra, és un emocionat viatge per les més antigues sendes de les nostres muntanyes, una expedició encapçalada i guiada per tres personatges il·lustres, possiblement els més entusiastes i erudits exploradors que ha conegut mai l’agraciada Diània: Cavanilles, el fill predilecte de Bellreguard Joan Pellicer i Rafael Cebrián.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Usamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su visita por medio del análisis de sus hábitos de navegación. Si continua usando nuestra web consideraremos que acepta su uso. Puedes consultar en Más información

Cerrar