La programació arranca aquest cap de setmana amb un Mercat Medieval en el casc antic com a principal novetat. L’Ajuntament reforça el protagonisme de les dones, ret homenatge als Pedacets i aposta per les grans orquestres i els sopars populars.

Les Festes del Poble i de Moros i Cristians de Bellreguard s’acosten i, dimarts a la nit, va tindre lloc en la Llar del Jubilat la presentació oficial del programa, el cartell i la camiseta. En l’acte va participar, a més de l’alcalde Àlex Ruiz i el regidor de Festes, Marcos Haro, l’artista local Sílvia Vizcaíno, autora del disseny que anuncia i promociona els festejos de 2018.

Pel que fa a la programació, ha tingut ja el seu pròleg amb el tradicional Campionat de Truc en les càbiles de les Capitanies, i amb la Cursa Popular celebrada el dia 8. No obstant això, és aquest divendres que arranquen oficialment les festes, i ho fan amb una important novetat: un Mercat Medieval que durant tot el cap de setmana omplirà els carrers del casc antic.

Homenatge als Pedacets

Les Festes de Bellreguard tenen el seu tret diferencial en els personatges que, només en aquest municipi, acompanyen al Tio de la Porra per tal d’anunciar les festes als xiquets i xiquetes. Són els anomenats Pedacets, que en aquesta edició van a tindre un major protagonisme. En una acció que es durà a terme durant el Mercat Medieval, els veïns del poble que ho desitgen participaran en un taller de forja on es crearà una escultura d’homenatge a aquesta singular figura de les festes locals. Una estàtua que, després, quedarà instal·lada junt a la porta de l’Ajuntament.

Val a dir que serà el dimecres 26 quan el Tio de la Porra i els Pedacets eixiran a arreplegar als xiquets dels centres educatius.

Les dos jornades següents, els dies de Sant Miquel i del Crist, posen l’element religiós a l’hora que marquen el punt d’inflexió en la programació, amb l’entrada en escena dels Moros i Cristians, que escenificaran la seua batalla final en l’Entrada del dia 29.

Protagonisme femení

Per altra banda, l’Ajuntament de Bellreguard ha volgut reforçar enguany el component femení del programa de les Festes del Poble, segons el regidor de Festes, Marcos Haro, en l’espectacle. Eixa voluntat, explica, té el seu reflexe en l’espectacle Divina’s Lyric Pop, programat per a la nit del dia de Sant Miquel, i protagonitzat per quatre dones.

Aquesta major presència del component femení en les festes es dóna també en el cas dels Moros i Cristians. Per primera vegada en la seua història, enguany els quatre càrrecs festers (capintanies i ambaixades del bàndol moro i el cristià) són dones.

Orquestres de prestigi i sopars populars

En l’apartat musical, l’aposta per orquestres de provada qualitat és altra de les notes que destaca el regidor de Festes. Titanic, Reality o La Tribu pujaran a l’escenari de l’Envelat.

Per altra banda, aquest divendres finalitza el termini per apuntar-se, en l’Ajuntament, a algun dels dos sopars per a tot el poble que s’inclouen en la programació de les festes. Es celebraran el dia 22 en el carrer Major i el 26 en l’avinguda de la Mar.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Usamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su visita por medio del análisis de sus hábitos de navegación. Si continua usando nuestra web consideraremos que acepta su uso. Puedes consultar en Más información

Cerrar