Els contractes amb Egevasa i Omnium havien vençut en 2009 i 2012 l’Ajuntament ha remunicipalitzat el servici. Durant els primers mesos de gestió es desenvoluparan una sèrie d’actuacions per a modernitzar la xarxa d’aigües i el servici.

 La gestió de l’aigua potable de Bellreguard és pública des d’ahir quan el servici va prosseguir amb normalitat. De fet, l’única diferència fins ara és els «clients» passen a ser «usuaris», les altes i baixes s’hauran de sol·licitar en les oficines municipals i el rebut el girarà l’Ajuntament. Després d’analitzar la situació dels contractes amb Egevasa i Omnium, que havien vençut en 2009 i 2012 respectivament, així com l’estat del servici mitjançant un estudi tècnic que va detectar deficiències greus en la gestió, a més d’una falta total d’inversions de renovació i adequació de la xarxa per part de les empreses concessionàries, l’Ajuntament va prendre la decisió de remunicipalitzar per a gestionar-lo de manera directa. Com recorda l’alcalde, Àlex Ruiz, «és una promesa que vam fer en la investidura des del convenciment que la gestió pública garantirà que el preu que paguen els veïns estiga d’acord amb els costos reals, més encara després de l’últim canvi de la normativa de contractes públics que permet a les empreses marcar-los en funció dels beneficis que desitgen».

L’estudi tècnic que va servir de base per a prendre la decisió va diagnosticar també l’estat les instal·lacions, així com una sèrie d’actuacions i inversions estratègiques per a millorar la qualitat del servici i que s’executaran durant els primeres mesos de gestió municipal. Es tracta de la construcció d’un dipòsit d’emmagatzematge en el pou de la Ronda de les Marjals ja què incomplix els requisits establerts en la normativa, la qual cosa permetrà augmentar la fiabilitat del servici i la capacitat de resposta davant una eventual avaria de la bomba del pou. També la tecnificació del servici mitjançant un sistema informatitzat per a disposar d’informació en temps real de múltiples paràmetres de la xarxa per tal d’optimitzar el funcionament i previndre problemes. Així mateix, es regularitzaran les concessions d’aigua municipals, ja que diverses d’elles encara es troben en tramitació d’acord als registres de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. També s’elaborarà un nou reglament del servei que definisca clarament els drets i obligacions de tots els veïns i veïnes en la seua condició d’usuaris del servici municipal d’aigua, perquè l’anterior, amb més de 20 anys d’antiguitat, no s’adequa a la realitat existent. Finalment, es modernitzarà la xarxa amb la substitució de les canonades de fibrociment per altres de polietilè, més adequades i eficients.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres servicis i optimitzar la teua visita per mitjà de l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots consultar en Més informació

Tancar