Bellreguard va rebre ahir una visita molt especial. La de Vicenta Tello Seguí, descendent d’alguns dels bellreguardins republicans represaliats pel feixisme el segle passat. Son tio, Fernando Seguí Garcia, va ser deportat al camp de concentració nazi de Gusen-Mauthausen, on va morir assassinat l’any 1941. Sa mare, Vicenta Seguí, va represaliada i empresonada a la ‘Cárcel Modelo’ de València pel bàndol colpista en acabar la Guerra Civil.

Vicenta Tello Seguí va ser rebuda en l’Ajuntament per l’alcalde, Àlex Ruiz, i representants de tots els grups polítics presents en l’actual corporació municipal. L’Ajuntament es troba precisament immers en una tasca de dignificació de la memòria d’aquells que van patir la persecució del feixisme. En aquesta línia, ja està en marxa el procés per a la creació de l’Escola Democràtica ‘Vicenta Seguí’, en record d’aquesta veïna que, quan va ser represaliada pel franquisme, era la primera dona regidora en la història de l’Ajuntament de Bellreguard.

La seua filla, Amparo Tello Seguí, viu a París. Amb la seua visita a l’Ajuntament de Bellreguard, acompanyada del seu marit, ha volgut mostrar l’agraïment de la família per la decidida voluntat municipal de recuperar i dignificar la memòria de sa mare i son tio Fernando. Després, amb els representants polítics, van visitar també les Escoles Velles, que seran la seu de l’Escola Democràtica ‘Vicenta Seguí’. Una ubicació que enllaça a la perfecció amb la biografia de la pròpia Vicenta Seguí, que va ser la regidora encarregada de les escoles entre 1938 i 1939.

L’alcalde, Àlex Ruiz, va agrair la visita a Vicenta Tello Seguí i va mostrar la disposició municipal per tal de desenvolupar les accions que calguen des de l’Ajuntament amb l’objectiu de “conservar la memòria històrica de la deportació republicana i sensibilitzar contra el feixisme”. Amb aquesta mateixa voluntat, l’Ajuntament de Bellreguard va acordar, en el ple ordinari del passat mes de novembre, adherir-se a la Xarxa de Memòria i de Prevenció del Feixisme, Mai Més, per a participar conjuntament amb l’Amical de Mauthausen en la tasca de sensibilització i divulgació i prevenció del feixisme. Amb la finalitat també, explica l’alcalde, “d’incidir en la recerca històrica del deportat Fernando Seguí Garcia i d’altres deportats i deportades de la localitat que pogueren aparéixer com a fruït de les investigacions”.

Aquell acord del ple va ser traslladat també a la família del tio de Vicenta Tello Seguí, Fernando Seguí Garcia, “com a mostra de desgreuge per tants anys de silenci institucional, així como a mostra de respecte de l’Ajuntament de Bellreguard cap al record de Fernando i la seua dignitat i el seu honor”.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres servicis i optimitzar la teua visita per mitjà de l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots consultar en Més informació

Tancar