• La inversió ronda els 226.000 euros, dels quals l’Ajuntament de Bellreguard aportarà el 67,7% i el de Guardamar de la Safor el 32,3% restant

Els alcaldes de Bellreguard, Àlex Ruiz, i de Guardamar de la Safor, Rosana Seguí, han signat aquest matí, 12 de juliol, el conveni de col·laboració que impulsarà la construcció d’un dipòsit regulador de l’aigua junt al pou que tots dos municipis comparteixen junt a la Ronda de les Marjals. Amb això, comença a vore la llum un projecte en el qual Bellreguard i Guardamar porten anys treballant conjuntament i que va adreçat a garantir per al futur l’abastiment i la qualitat de l’aigua potable.

El dipòsit es construirà junt a l’actual perforació que, des de fa vora 15 anys, abasteix tant a la platja de Bellreguard com al poble i la platja de Guardamar. L’actual normativa obliga a dotar als pous d’un dipòsit d’aquestes característiques, en el qual es van a invertir 226.064,30 euros en la seua construcció. D’eixa quantitat, l’Ajuntament de Bellreguard es fa càrrec d’aportar el 67,7%; el de Guardamar, del 32,3% restant.

La signatura del conveni dóna, per tant, llum verda a la materialització d’aquesta obra “llargament esperada” i que, a més, en el cas de Bellreguard ha estat possible gràcies a la remunicipalització del servei d’abastiment d’aigua potable, segons explica l’alcalde, Àlex Ruiz.

De fet, ha afegit el munícep, el nou dipòsit permet aprofundir en “un dels compromisos adquirits quan es va municipalitzar el servei, que era el d’oferir el millor servei possible d’aigua potable, atés que aquesta és una qüestió de sanitat pública”.

Col·laboració entre municipis

El projecte de construcció del dipòsit és, a més, una mostra de les “cordials relacions veïnals entre els dos pobles, i demostra la importància de mancomunar serveis i, com en el nostre cas, infraestructures estratègiques, ja que eixa relació de bon veïnatge redunda en poder disposar d’instal·lacions dimensionades a la realitat d’ambdós municipis per a oferir uns serveis de qualitat als nostres veïns i veïnes”, ha afegit Ruiz.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Guardamar de la Safor, Rosana Seguí, ha posat de relleu la “necessitat” d’emprendre la construcció del dipòsit, atés que “el pou no reunia les condicions necessàries per garantir l’abastiment d’aigua de qualitat” de cara al futur. Des d’eixe punt de vista, ha recalcat, la materialització d’aquesta infraestructura permet a Guardamar ser autosuficient en matèria de disponibilitat d’aigua. I suposa, a més, un primer pas per a poder “seguir fent inversions per a millorar” eixa qualitat de l’aigua potable.

El futur dipòsit, en dades i xifres

El dipòsit regulador a construir està dissenyat per a un volum de 800 metres cúbics d’aigua, amb el qual s’estima una mitjana de reserva de 12 hores de consum en estiu, i de més de tres dies en hivern.

La construcció s’articularà amb mòduls prefabricats, el que permet acurtar els terminis. Amb això, es preveu que l’execució de les obres dure quatre mesos.

El futur dipòsit comptarà amb un sistema de clorat automàtic, amb control permanent del nivell de cloració, el que permet assegurar la qualitat de l’aigua per damunt de les exigències de la normativa vigent. Tots els paràmetres de funcionament de la instal·lació estaran monitoritzats amb un sistema de telecontrol. A més, s’incorporaran mesures que asseguren l’eficiència energètica i hídrica.

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres servicis i optimitzar la teua visita per mitjà de l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots consultar en Més informació

Tancar