Els seus alcaldes, Àlex Ruiz i Àlvar Català, es van reunir ahir amb el secretari autonòmic de vertebració del territori que es va comprometre a actuar com a valedor davant el Ministeri. La reunió és la darrera de les accions efectuades per l’Ajuntament després de la proposta d’acord del plenari del 13 de desembre i les al·legacions presentades al projecte.

Els alcaldes de Bellreguard i Palmera, Àlex Ruiz i Àlvar Català, es van reunir ahir amb el secretari autonòmic d´Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira, per a exposar la necessitat que el tren de la costa compte amb una parada a Bellreguard, una petició que Boira es va comprometre a defensar davant el Ministeri. Com resumix l’alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, «Que el tren de la costa siga un avantatge o una nova barrera a la mobilitat comarcal depén de si hi ha o no una parada que beneficiaria més de 15.000 persones que es tripliquen en estiu o una via que se sumaria a l’obstacle que suposa la N332, un tren de pas sense cap benefici per als veïns de la zona que haurien de seguir desplaçant-se en vehicle propi a Gandia o Oliva per a fer-ne ús». La reunió és la darrera de les accions efectuades per l’Ajuntament després de la proposta d’acord del plenari del 13 de desembre, la coordinació amb els alcaldes de les altres poblacions afectades o les al·legacions presentades al projecte del Ministeri que no contemplava la baixada.

En setembre de 2016 es va aprovar una moció conjunta que instava al Ministeri de Fomento a complir amb el tren de la costa i el Protocolo para el desarrollo de actuaciones del corredor ferroviario denominado tren de la costa Valencia-Alicante signat l’11 d’octubre de 2011 junt a la Generalitat, ADIF, Renfe-Operadora i l’Ens Gestor de la Xarxa de Transport i Ports de la Generalitat arran de l’informe de TRB Ingeniería que limitaria a tres –Oliva, Dénia i Benidorm- les parades d’una línia d’alta velocitat que respondria únicament a interessos turístics i no als dels habitants de les comarques afectades. Per això, el plenari demanava a la Generalitat que exigira un tren de rodalia amb parada en els principals nuclis urbans que esdevinguera un servici de transport eficient.

La reivindicació però, es remunta a l’any 1912 quan el plenari del 30 de juny reclamava a la Compañía de Ferrocarriles del Norte la instal·lació d’un parador de la línia Carcaixent-Dénia. Una reclamació a la qual es va sumar com a valedor, fins i tot, el fill adoptiu i predilecte de Bellreguard i aleshores arquebisbe de Burgos Joan Baptista Benlloch, el conegut Cardenal Benlloch.

 

En navegar en el lloc web, tu estàs acceptant l'ús de les cookies. més informació

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres servicis i optimitzar la teua visita per mitjà de l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Pots consultar en Més informació

Tancar