CittaSlow

En Anglés és “Slow City”, i en italià “Cittaslow”
Aquest moviment va sorgir a Itàlia l’any 1999. Al nostre territori, és l’Associació Espanyola de CittaSlow qui ha encetat la iniciativa per una xarxa estatal de municipis per la qualitat de vida. A aquesta ja hi pertanyen sis poblacions, dintre dels quals, Bellreguard també té intenció de formar-hi part una vegada finalitze el procés de sol·licitud que es va fer des d’aquest Ajuntament.

Les ciutats membres d’aquesta xarxa es van desenvolupar com una alternativa a les ciutats on la globalització s’havia imposat, i la humanitat i el medi ambient havien quedat ignorats. El moviment Cittaslow posa l’accent en les qualitats importants i especials de les seves ciutats membres i fomenta el desenvolupament d’estratègies per protegir la qualitat de vida de la que gaudeixen els residents d’una ciutat lenta, en harmonia amb l’atmosfera, el color, la música, la naturalesa i la riquesa històrica de la mateixa ciutat.

Durant la dècada de 1980, el moviment Cittaslow a Itàlia va començar com una rebel·lió contra el menjar ràpid, advocant pels estils tradicionals d’alimentació i productes de la terra i recolzant a les persones que produeixen aquests aliments.

Inspirat per això, el moviment de ciutats lentes va començar en 1999 amb la participació de 32 ciutats italianes i, després d’un temps, ha esdevingut un moviment internacional.

Però per a ser Cittaslow no tot hi val. Els municipis han de complir amb una sèrie de requisits que marca el propi moviment. Cada població té unes característiques pròpies que la fan diferent a les altres, però s’analitzen 59 punts agrupats en 6 grans categories:

La política de medi ambient
La política de les infraestructures
Les tecnologies per la qualitat urbana
La valoració de les produccions autòctones
La consciència dels ciutadans

Al navegar en el sitio web, tú estás aceptando el uso de las cookies. más información

Usamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y optimizar su visita por medio del análisis de sus hábitos de navegación. Si continua usando nuestra web consideraremos que acepta su uso. Puedes consultar en Más información

Cerrar